Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής, Θ. Κ., που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και ήταν σήμερα υπεύθυνος για τα μέτρα και τη φύλαξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισέβαλαν το πρωί στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των μισθών τους τους τελευταίους έξι μήνες. Τη διαθεσιμότητα του υπευθύνου ασφαλείας του χώρου, αποφάσισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη λήξη των επεισοδίων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κάλεσε τον αρχηγό και του ζήτησε εξηγήσεις για όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με πληροφορίρες, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ κρίθηκε ανεπαρκής η δύναμη, που είχε διατεθεί αρχικά για το Πεντάγωνο και ειδικότερα, δέκα μόνον αστυνομικοί, χωρίς διμοιρία των ΜΑΤ.

Από πηγές του Αρχηγείου έγινε, επίσης, γνωστό ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός δεν ζήτησε έγκαιρα ενισχύσεις, όταν η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρόμενοι να εισβάλουν στον περίβολο του υπουργείου.

Αυτή την ώρα εξετάζονται οι 106 προσαχθέντες στην Κρατική Ασφάλεια υπό την εποπτεία δύο εισαγγελέων.