Καθαρίστρια καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

«Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει»


ΕΛΛΑΔΑ
14:34
21/11/2018
Καθαρίστρια καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για πλαστό απολυτήριο δημοτικού
75
loading

Μία 53χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, οδηγήθηκε στις φυλακές Θηβών για πλαστογράφηση απολυτηρίου του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα η 53χρονη γυναίκα είχε παρουσιάσει πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, με σκοπό να εργαστεί στον Δήμο.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας της επέβαλε δεκαετή ποινή κάθειρξης, για την υπόθεση του πλαστού δικαιολογητικού με το οποίο ήταν διορισμένη στο δημόσιο για χρόνια, απόφαση που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από φορείς του Βόλου, όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει προ διετίας, όταν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η 53χρονη είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη, με την αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση να τη διατηρεί εκτός φυλακής. Στο Εφετείο ωστόσο κρίθηκε ένοχη μόνο για την απάτη, καθώς η πλαστογραφία έχει παραγραφεί, και της επιβλήθηκε η δεκαετής ποινή. Η γυναίκα καταδικάστηκε για την απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία.

«Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση» είχε τονίσει η 53χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της, «Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο και είπε πως ο διορισμός της πίστευε πως θα της έδινε μια λύση, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το eleftheria.gr, η 53χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό, το οποίο και πλαστογράφησε, γράφοντας πως είχε ολοκληρώσει και την Στ’ τάξη. Με αυτόν τον τρόπο πληρούσε τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η αρμόδια επιτροπή τη διόρισε και έκτοτε μέχρι να γίνει γνωστή η πράξη της, της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για τα οποία η υπεράσπιση τόνισε πως «τα εργάστηκε αυτά τα χρόνια» ενώ προστέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και σχετικές εκθέσεις.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει ότι η 53χρονη καθαρίστρια έχει παιδιά και σύζυγο με αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Γυναίκα με παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67%, πραγματική πρωταγωνίστρια της ζωής, δόθηκε βορά στους σφουγγοκωλάριους ενός συστήματος. Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ΄ το τραπέζι, καταδικάζουν το δικαίωμα στη δουλειά! Αυτοί που μας παίρνουν τα βιβλία, μας κατηγορούν που δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε ούτε το Δημοτικό γιατί έπρεπε να τραφεί η φαμελιά. Έστω και μια μέρα φυλάκιση σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».

Σε δική του ανακοίνωση το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας αναφέρει: «Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει. Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

75
σχόλια
 1. avatar Στέφανος200000

  Αυτό που όλοι ευαισθητοποιούνται στην απάτη , αρκεί να υπάρχει δικαιολογία, είναι άλλο πράγμα.
  Να μην ξεχνάμε όμως πως η δικαιολογία είναι σαν την κο...πίδα. Όλοι έχουν από μία.
  Θα ήθελα όμως να έβλεπα τις θέσεις τους αν τους έπαιρνε την θέση.
  Εύκολες ανοησίες όταν δεν μας αγγίζουν.

 2. avatar Γιωργος Παπαντωνιου

  Αυτη που δεν ειχε απολυτηριο και της εφαγε την θεση ποιος θα την αποζημιωσει???

 3. avatar Μits

  Ωραία τότε να το κάνουμε τελείως Αμέρικαν μπαρ το θέμα άμα είναι έτσι να παίρνουν της θέσης όλα τα [...] και η πλαστογραφοι και αυτή που σπούδαζαν τόσα χρόνια και έβγαλαν τα μάτια τους να δουλεύουν ντελιβερη και να φεύγουν εξωτερικό \"γιατί το ψάρι βρωμάει από την ουρά και όχι από το κεφάλι\" δεν διορθονομαστε με τπτ αυτό θέλουμε λοιπόν. Για μένα έπρεπε να τιμωρηθεί όχι με 10 χρόνια φυσικά αλλά καποιου είδους τιμοριας πρέπει να υπάρχει

 4. avatar Αναχαρσις

  «Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν.»
  - Ανάχαρσις, 6ος καθώς αιώνας π.Χ.

 5. avatar Georgiaααα

  Οτι θυμάται χαίρεται κανείς!! Έλεος με αυτή τη χώρα πιαα

  Όταν ακούμε για υποτιθέμενους γιατρούς με πλαστά πτυχία μένουν ατιμώρητοι ενώ παίρνουν στο λαιμό τους ανθρώπινες ζωές

 6. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Καθώς μια καθαρίστρια οδηγείται στις φυλακές Θήβας με δεκαετή κάθειρξη για ένα πτυχίο που πλαστογράφησε, προκειμένου να βρει δουλειά, κάποιοι κάνουν πως δεν θυμούνται ότι ο επικεφαλής του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε δηλώσει στο βιογραφικό του πτυχίο που δεν έλαβε ποτέ.

  Σε αντίθεση με την καθαρίστρια, ο ηγέτης των Ελλήνων άριστων δεν πλαστογράφησε το απολυτήριο της Ε’ Δημοτικού αλλά ολόκληρο πτυχίο πανεπιστημίου.

 7. avatar Νικος χασαπης

  Όλοι ΣΥΡΙΖΑ.

 8. avatar Χάσαμε

  και το τελευταίο ίχνος ανθρωπιάς? Αυτή που στερήθηκε τη θέση από την φοβερή.....εγκληματία πλαστογράφο που έφαγε 10 χρόνια φυλακή ΔΕΝ πήγε στην καθαριότητα γιατί ντρεπόταν να την έβλεπαν τα παιδιά της.Αει σιχτίρ επιτέλους..

 9. avatar

  Ο....αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω. Ναι σε σένα μιλάω ,δικαστή,ένορκε ,εκτελεστή.....σ\'εσένα που ψήφιζες τόσα χρόνια αρχικλεφτοψεύτες για να σου πετάξουν ένα ψιχουλάκι και βγαίνεις να υπερασπιστής τί,,,,,,υποκριτή/α .ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.

 10. avatar παραποιημένο και όχι πλαστό

  Πλάστο έγγραφο είναι έγγραφο που φτιάχνεται από την αρχή σε απομίμηση γνήσιου.
  Παραποιημένο έγγραφο είναι γνήσιο έγγραφο, πάνω στο οποίο επεμβαίνει κάποιος για να αλλοιώσει κάποιο στοιχείο του.
  Η συγκεκριμένη καθαρίστρια παραποίησε το ενδεικτικό της Ε΄ δημοτικού, αλλάζοντας το Ε΄με ΣΤ΄ ώστε να φαίνεται ότι τελείωσε την ΣΤ΄ και εν κατακλείδι το Δημοτικό σχολείο (απολυτήριο Δημοτικού).
  Στο άρθρο σας γράφεται 7 φορές για πλαστό δικαιολογητικό και πλαστογραφία κάτι που δεν ισχύει.

 11. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Να απελευθερωθεί η καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού.
  ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
  https://secure.avaaz.org/el/petition/pros_ton_Proedro_tis_Dimokratias_Prokopi_Paylopoylo_Na_apeleytherothei_i_katharistria_Na_paremvei_o_Prokopis_Paylopoylos/share/?new

 12. avatar supi

  Λοιπόν ας μείνουμε στα δεδομένα!!! Πλαστογράφησε ; Ναι !!! Πρέπει να τιμωρηθεί ; Ναι ! Τα χρήματα που έπαιρνε τα δούλεψε ; Ναι !!! Άρα απολύεται πάραυτα από τη θέση της καθαρίστριας, της επιβάλλεται ένα λογικό πρόστιμο ως τιμωρία για την πλαστογραφία , βγαίνει με αναστολή και άντε στο καλό!!! Τα 10 χρόνια φυλακή είναι εξωπραγματικά για το αδίκημα αυτό ! Όπως και οι δικαιολογίες των πονόψυχων ότι αμάρτησε για την οικογένεια της !! Όλοι θα κάνουν το ίδιο μετά!!! Και επίσης ποιός σας λέει ότι η θέση που πήρε και τη στέρησε από κάποιον που είχε το \"τυπικό\" προσον του απολυτηρίου δεν οδήγησε αυτόν στην απόγνωση, την αυτοκτονία,την κλοπή κτλ γιατί μπορεί και αυτός να είχε ίδιες ή ακόμα περισσότερες ανάγκες!!! Συνεπώς μην έχουμε ως επιχείρημα την πονοψυχία ή την φιλανθρωπία!!!
  Ο νόμος από την άλλη οφείλει να είναι \"ζωντανός\" !!! Να προσαρμόζεται από τους λειτουργούς στις καθημερινές πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας!!! Από τα πρώτα που μας μαθαίνουν στις αρχές της νομικής!!!
  Υ.γ υπάρχει θέμα φυσικά με τα συντάξιμα. Ίσως χρειάζεται πέρα από το νόμο και πολιτική παρέμβαση γιατί νομικά σίγουρα δεν μπορεί να καλυφθεί !!!

  Της Νοτοπούλου το απολυτήριο, το τσέκαρε κανείς;

 13. avatar ΝΣ

  Από τη στιγμή που διάβασα το άρθρο και τα σχόλια ορισμένων υπερμάχων της ...ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, μπήκα σε δίλλημα αν πρέπει να κλάψω η να γελάσω.Ενα μόνο θέλω να πω εδώ.ΤΈΤΟΙΟΙ που είμαστε ΤΕΤΟΙΟΙ μας αξίζουν. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά Κε λειτουργέ της....δικαιοσύνης.

 14. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

  Θα μπορούσαν απλώς να την απολύσουν και να της ακυρώσουν και τα ένσημα. Αυτό θα ήταν πολύ πιο δίκαιο.
  Πάντως, ατιμώρητη δεν θα έπρεπε να μείνει.

  1. avatar Απάντηση σε: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Πλάκα κάνεις.
   Η γυναίκα ήταν απόφοιτος Ε’ δημοτικού και πάσχιζε να ζήσει την οικογένειά της, δεδομένου ότι ο σύζυγός της έχει αναπηρία.
   https://gkagkarin.blogspot.com/2018/11/10.html

 15. avatar Ellraiser

  Λογικο ειναι τελειωσε την Ε\' και οχι την ΣΤ\' δημοτικου.!!
  Πως να διαβαση αραγε τις οδηγιες των καθαριστικων !!!!
  Αναβαθμιση αμεσως σε πτυχιο τουλαχιστον δοκτορα πυρηνικης φυσικης με μεταπτυχιακο στην κβαντομηχανικη.
  Αν εχει παιδια η αντρα αναπηρο ας προσεχε!
  Μια που ελευθερωθηκε μια θεση ας μπει \'νομιμα\' καμμια \'μπατζανακενα΄πιπινι αργοσχολη αραχτη που μπορει να φτασει και υπουργος !!
  Ελλαδα ειναι εδω οχι παιξε γελασε..........

 16. avatar glass

  Δεν καταλαβαίνω. Αυτή η γυναίκα δεν σεβάστηκε τον νόμο και έκλεψε μια θέση στο δημόσιο, από μια άλλη γυναίκα που είχε τα προσόντα και ίσως και τα ίδια οικονομικά προβλήματα και τώρα που αποκαλύφθηκε ζητά ο νόμος, να την σεβαστεί. Εγώ αυτό που θεωρώ σωστό, ήταν να βρεθεί η κυρία που της εκλάπει η θέση τότε και να την αναλάβει σήμερα, αφού απολυθεί αυτή που εξαπάτησε τον νόμο και τους συνανθρώπους της.

 17. avatar Φιλιππος Σ.

  Πιστεύω ότι το δικαστήριο είχε παρά πολλές επιλογές για να την τιμωρήσει για αυτό που έγινε και διαλέξανρ τον πιο σκληρό. Να αφήσει τον ανάπηρο!!! άντρα της και το παιδί της για δέκα χρόνια. Ντροπή για το σύστημα της δικαιοσύνης!

 18. avatar Ευακι

  Δηλαδή ο νόμος είναι τόσο αυστηρός για μια γυναίκα που το έκανε για να εργαστεί; οι κλέφτες που σκοτώσανε τη γιαγιά στα καμινια για να δούμε θα τους πιάσετε; κι αν ναι για να δούμε θα υπάρξει δικαιοσύνη; η μετά από έξι μήνες θα είναι ελεύθεροι να κάνουν τα ίδια;

 19. avatar Καστανάς.

  Κάτι τέτοιες καθαρίστριες φταίνε για τα χάλια της οικονομίας μας.
  Άμεση διαθεσιμότητα στην κυρία, απόταξη και προσαγωγή εις τας
  αρχάς δια τα περαιτέρω.

 20. avatar Άγαμοι θυται

  Καθαρίστρια δούλεψε η γυναίκα οχι Γιατρος ...
  Άγαμοι θυται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει