Οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών στο Ηράκλειο θα … σπάσουν εκ των έσω, επιβεβαιώνονται.

Μετά τη θυελλώδη γενική συνέλευση της Παρασκευής και τον «εμφύλιο» που ξέσπασε στο εσωτερικό του οργάνου, πολλοί φαρμακοποιοί σήμερα δίνουν φάρμακα στους ασφαλισμένους με πίστωση. Η αλλαγή του κλίματος είχε διαπιστωθεί τα τελευταία 24ωρα, με μία μεγάλη μερίδα φαρμακοποιών να προτείνει την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Τελικά η τάση της «ολομέτωπης σύγκρουσης» πλειοψήφησε στη γενική συνέλευση και η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων δημιούργησε τριγμούς. Από το πρωί, η… ενδοσυνδικαλιστική κόντρα των φαρμακοποιών, μεταφράζεται σε ένα απίστευτο αλαλούμ στην αγορά φαρμάκων στην πόλη, καθώς κάποια φαρμακεία δίνουν σκευάσματα με πίστωση και κάποια άλλα όχι.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου έχει υποβάλει την παραίτησή του και πλέον η επόμενη ημέρα είναι στον … αέρα. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις κινητοποιήσεις, η ηγεσία του οργάνου αμφισβητείται ενώ αυτοί που εκτιμούν ότι η απόφαση για χορήγηση φαρμάκων μόνο με μετρητά θα … σπάσει εκ των έσω, μάλλον δικαιώνονται.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: prismanews.gr