Σωροί σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στην πόλη του Πύργου και σε όλο το δήμο, με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να είναι ορατός.

Tην Κυριακή το βράδυ, οκτώ απορριμματοφόρα του δήμου βγήκαν και μάζεψαν σκουπίδια από τα κεντρικά σημεία της πόλης. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τα αδειάσουν σε ΧΑΔΑ του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστενας στα Μακρίσια πολύ κοντά στο φράγμα Αλφειού, όπου τους περίμεναν άνδρες της Εθνικής Δράσης Ηλείας και κάτοικοι της περιοχής.

Προκλήθηκε ένταση, σύμφωνα με το iliaoikonomia.gr με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να συλλάβει τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Περιβάλλοντος του δήμου Πύργου Παναγιώτη Φραγκαντώνη.

Η Δημοτική Αρχή φέρει ευθύνη για την πολύχρονη αδράνειά της ή τουλάχιστον την αναποτελεσματικότητά της να λύσει με μόνιμο τρόπο το μεγάλο αυτό θέμα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου.

Τις επόμενες ημέρες αν η κατάσταση συνεχισθεί και τα βουνά των σκουπιδιών παραμείνουν στην πόλη και όλο τον δήμο, με δεδομένη την αύξηση της θερμοκρασίας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία.΄

Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, έριξε τις ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Πύργου και είπε ότι έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις για τον δεματοποιητή στο Ποτόκι, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να βρει άλλη λύση

Ο δήμαρχος κ. Μάκης Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς και ο χρόνος της άδειας δεματοποίησης έληξε και το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων θα λειτουργήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στις 7 αύριο το απόγευμα συνεδριάζει με την μορφή του κατεπείγοντος το ΔΣ Πύργου κυρίαρχο θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου.

(Φωτογραφία αρχείου)