Τελικά, σε αυτή τη χώρα, νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη, αλλά του δημοσίου υπαλλήλου. Πώς, αλλιώς, μπορεί να εξηγηθεί η κατάσταση, που επικρατεί αυτή την εβδομάδα στις εφορίες όλης της χώρας;

Γνωρίζαμε ότι οι εφοριακοί συμμετέχουν αύριο στην πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Γνωρίζαμε ακόμα ότι η ομοσπονδία τους αποφάσισε να προχωρήσει σε σαρανταοκτάωρες κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι την αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι -όσοι θέλουν να πληρώσουν δόση για ληξιπρόθεσμα ή την εφορία, χωρίς προσαύξηση καθυστέρησης- είχαν στη διάθεσή τους τη χθεσινή και τη σημερινή μέρα.

Τα φαινόμενα, όμως, πολλές φορές απατούν. Κι αυτό, γιατί οι εφορίες λειτούργησαν κανονικά χθες, Δευτέρα. Για σήμερα, όμως, οι εφοριακοί είχαν άλλη γνώμη.

Οι ΔΟΥ λειτούργησαν για δυο-τρεις ώρες και στη συνέχεια… έκλεισαν. «Κλειστό, λόγω γενικής συνέλευσης”, ήταν η αυτοσχέδια πινακίδα στην είσοδο των εφοριών».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Πέραν του γεγονότος ότι η εισροή εσόδων προς τα δημόσια ταμεία πηγαίνει πίσω, τα εκατομμύρια των φορολογουμένων, που πρέπει να πληρώσουν δόση από κάθε είδους φόρο, θα κληθούν τη Δευτέρα -1η Οκτωβρίου, πλέον- να καταβάλουν τα οφειλόμενα με προσαύξηση!