Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τις μειώσεις στις συντάξεις

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες μόνο σε ειδικές περιπτώσεις


ΕΛΛΑΔΑ
13:56
07/11/2018
Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τις μειώσεις στις συντάξεις
5
loading

Μόνο ηλεκτρονικά θα γίνονται αποδεκτές από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

«Με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά, μέσω διαδικτύου, κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του φορέα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα, διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντας τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ

  ΠΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΛΠ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΛΑ ΑΝΤΕ ΤΑ ΚΟΨΑΤΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ 2020

 2. avatar Γιαννάκης Αρης

  Δεν δίδεται απάντηση υποβολής από ΕΦΚΑ όταν επέβαλαν την αίτηση ηλεκτρονικά.Οταν υπέβαλα εκ νέου δεν έλαβα καμμία επιβεβαίωση η αποδοχή η ότι την είχα υποβάλει πριν

 3. avatar ΟΡΙΡΕΘΙΕΡΘΙ

  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΡΙΘΑΡΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. avatar Κώστας 59

  Μα είναι δυνατόν ένας ηλικιωμένος να γνωρίζει να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά . υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν παιδιά η κάποιον να τους βοηθήσει.ωραιο κόλπο ώστε να μην πάρουν οι περισσότεροι επιστροφή.

  1. avatar Lxi

   Γιατι βρε Κωστα εσυ πιστευεις οτι θα παρουμε οι υπολοιποι επιστροφη ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει