Μάχη για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την προστασία των καταναλωτών ξεκινάει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας σήμερα στους υπαλλήλους του υπουργείου.

Στόχος του υπουργείου, είναι η μείωση των τιμών μέσα από τον διάλογο με την αγορά και η εφαρμογή της νομοθεσίας για την καλή λειτουργία του ανταγωνισμού, σημείωσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην πολιτική που εφάρμοσε πριν από δέκα χρόνια στο ίδιο υπουργείο, όπου με τη συνεργασία των εργαζομένων, όπως σημείωσε, επετεύχθη η μείωση του πληθωρισμού και συμπλήρωσε ότι το ίδιο επιδιώκει να επαναληφθεί στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων.

Όπως τόνισε «δεν θα μειωθούν μόνο τα εισοδήματα των εργαζομένων και οι συντάξεις, αλλά και οι τιμές και όσες αξίες πρέπει να μειωθούν για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και να αποτρέψουμε την είσοδο άλλων συμπολιτών μας στη φτώχεια».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υπουργό να εξεταστεί εκ νέου το ενδεχόμενο μεταφοράς της γενικής γραμματείας καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας, καθώς τα θέματα της αγοράς απαιτούν τις δύο γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή να λειτουργούν μαζί.