Επιχείρηση σκούπα και μάλιστα σε καθημερινή βάση για την πάταξη του παρεμπορίου, ξεκινάει στην Κρήτη με … άνωθεν εντολές.

Μερικές ώρες μετά την «επίσημη πρώτη» του νέου συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες στο νησί, που θα σηκώσουν το βάρος των επιχειρησιακών ελέγχων, ενημερώθηκαν για το πλάνο, το σχέδιο αλλά και τις στοχευμένες δράσεις των κλιμακίων.

Οι εντολές είναι σαφείς και δίνουν το σύνθημα για «μάχη» με το φαινόμενο του παρεμπορίου που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προκαλώντας τεράστιες ζημιές όχι μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Έτσι λοιπόν, το ΣΔΟΕ Κρήτης, η τοπική ΕΛΑΣ, οι αρμόδιες υπηρεσίες την περιφέρειας και των μεγάλων δήμων του νησιού αλλά και όλοι οι επαγγελματικοί φορείς έχουν ενημερωθεί για τη διαρκή επιχείρηση- σκούπα κατά του παρεμπορίου που ξεκινάει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε Αθήνα και περιφέρεια.

Το επόμενο βήμα είναι να περάσει από τη Βουλή νόμος για τη συνολική αναθεώρηση του πλανόδιου εμπορίου, ωστόσο μέχρι τότε μικτά κλιμάκια ελεγκτικών και διωκτικών αρχών θα βρίσκονται στους δρόμους.

Χθες εγκαινιάστηκε το συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης του παρεμπορίου στην Πλατεία Κάνιγγος, με επικεφαλής τον πρώην αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μπουλούκο.

Παράλληλα, οι καταναλωτές που διαπιστώνουν παραβάσεις, μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παρεμπορίου στη γραμμή 1520.

Πηγή: prismanews.gr