Κρέτσος: Δημιουργείται επενδυτικό ταμείο για οπτικοακουστικές παραγωγές

Στόχος η ενίσχυση των κλάδων του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών


ΕΛΛΑΔΑ
16:25
31/10/2018
Κρέτσος: Δημιουργείται επενδυτικό ταμείο για οπτικοακουστικές παραγωγές
1
loading

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου για οπτικοακουστικές παραγωγές, ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

Αναλυτικά, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας («ΤΑΝΕΟ»), στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδιασμού του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας δημιουργεί νέο επενδυτικό σχήμα δομής «Fund of Funds», με αρχικό ύψος δημόσιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη συμμετοχή στο κεφάλαιο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κινηματογραφικές/ τηλεοπτικές παραγωγές και στην παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου και βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόσκληση αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και διαχειριστές επενδύσεων που προτίθενται να προβούν στη σύσταση Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, Εταιρείας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών ή άλλων αντίστοιχων επενδυτικών σχημάτων επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να συνεπενδύσουν με το ΤΑΝΕΟ σε ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους προαναφερθέντες κλάδους.

Τα νέα επενδυτικά σχήματα των οποίων η διαχείριση θα γίνεται από ελληνικούς ή ξένους φορείς του ιδιωτικού τομέα, θα επενδύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και μέσω απόκτησης μετοχών ή και μετατρέψιμων ομολογιών σε υφιστάμενες ή νεοσυσταθείσες ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με αντικείμενο την παραγωγή, τη συμπαραγωγή και τη διανομή οπτικοακουστικών έργων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ταμείο για φαγάνες κομματόσκυλα !

    Δε ντρέπεστε ρε [...]; Ταμείο για να καταβροχθίζετε τον μόχθο και τον ιδρώτα μας , τεμπέληδες ! Ουστ ! Από δω πέρα , ξεφτίλες !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει