Ο θρύλος του skateboard Tony Hawk δεν χρειάζεται συστάσεις για την κοινότητα των σκεϊτάδων, καθώς παραμένει μύθος του χώρου.

Ο Hawk συνεργάστηκε λοιπόν με την εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Activision σε μια σειρά από τίτλους που φέρουν το όνομά του και στους οποίους ο παίκτης εκτελεί τα περίτεχνα κόλπα του με το skate.

Και εκεί που κάποτε κυκλοφορούσε η σειρά Tony Hawk Pro Skater, το πράγμα ήρθε και έδεσε με το υπερεπιτυχημένο franchise των Tony Hawk Underground, κάνοντας πλούσιο τον σκεϊτά.

jlcsl9ak

Χαρακτηριστικό εδώ είναι το γεγονός ότι όταν κυκλοφόρησε το Tony Hawk Pro Skater 4, ο επικεφαλής της Activision τον έβγαλε έξω για φαγητό και του έδωσε ένα ποσό από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή. Πέρα από τα δικαιώματα που εισέπραττε κανονικά για τη σειρά των παιχνιδιών, ο διευθυντής της Activision του έδωσε ως μπόνους μια επιταγή 4 εκατ. δολαρίων! Το 2002 όλα αυτά.

Όπως είχε δηλώσει εξάλλου ο ίδιος ο Hawk, του είπαν: «Άκου, τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε. Τα τελευταία 3 παιχνίδια παραμένουν στο top 10 των πωλήσεων και η πρώτη έκδοση είναι ακόμα στα μπεστ σέλερ».

6r37z2px

Ήταν η στιγμή που ο Tony εγκατέλειψε το skate για να ασχοληθεί με πράγματα που πάντα ήθελε, ιδρύοντας ταυτοχρόνως και το φιλανθρωπικό του σωματείο (Tony Hawk Foundation). Τα χρόνια πέρασαν από τότε και πλέον η σειρά των Underground συνεχίζει να εκδίδεται, μετρώντας κάπου 14 τίτλους συνολικά.

Φανταστείτε για τι ποσά μιλάμε δηλαδή…