Τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά  κατά τη διάρκεια της συναυλίας των U2 την Παρασκευή στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε συμπλοκές μεταξύ υπευθύνων ασφαλείας που φαίνεται πως ήταν χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Χρησιμοποιώντας πτυσσόμενα γκλομπ και λοστούς οι άνδρες πιάστηκαν στα χέρια τη ώρα που υποτίθεται πως βρίσκονταν σε εγρήγορση για την  προστασία των θεατών.

Το συμβάν φαίνεται να αποκαλύπτει την άγνωστη πλευρά της βίας στους αθλητικούς χώρους, όπου κύριο ρόλο εμφανίζονται να έχουν υπάλληλοι εταιρειών security. Υποτίθεται ότι αναλαμβάνουν την «τήρηση της τάξης» στα γήπεδα, στην πραγματικότητα όμως, σε αρκετές περιπτώσεις είναι και αυτοί χούλιγκαν που πυροδοτούν επεισόδια.

Σύμφωνα με αναφορά που εστάλη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από τους αξιωματικούς που ήταν παρόντες εντός και εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου, «στις 11 το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από τις θύρες 1 και 35, κοντά στα ταμεία, μεταξύ των ατόμων που φορούσαν ρούχα προσωπικού ασφαλείας με την ένδειξη “staff”». Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι επρόκειτο για οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ απασχολούμενους σε εταιρείες security που είχαν αναλάβει τα μέτρα ασφαλείας στη συναυλία των U2, κυρίως έξω από το γήπεδο.

Σύμφωνα με μια εκδοχή οι υπάλληλοι ασφαλείας-χούλιγκαν άρχισαν να συμπλέκονται όταν αλληλοαναγνωρίστηκαν. Σύμφωνα όμως με άλλη εκδοχή η σύγκρουσή τους ξεκίνησε έπειτα από προσυνεννόηση με άλλους χούλιγκαν, οι οποίοι είχαν «ραντεβού σύγκρουσης» στη συγκεκριμένη συναυλία. Φημολογείται μάλιστα ότι στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν δοθεί πληροφορίες πολλές ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες ετοιμάζεται συμπλοκή οπαδών στο ΟΑΚΑ εν ονόματι της ασφάλειας «φαν» των U2, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία αντίδραση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ