Kρατούμενος κάνει απεργία πείνας ζητώντας να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λάρισας


ΕΛΛΑΔΑ
21:51
22/10/2018
Kρατούμενος κάνει απεργία πείνας ζητώντας να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια
3
loading

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε εσπευσμένα κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, καθώς έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 10 Οκτωβρίου ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση του και να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια για τις σπουδές του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χριστίνα Μητρονάτσιου -δικηγόρος και συνεργάτιδα του γραφείου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση- τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του έχει εμφανίσει πτώση και παρακολουθείται από τους αρμόδιους ιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επιστολή που έχει δημοσιεύσει ο ίδιος ο κρατούμενος και σπουδαστής, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στις 9 Οκτωβρίου το Συμβούλιο Φυλακών έχει απορρίψει το αίτημα χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας για να μπορεί να παραβρίσκεται στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου διεξάγονται οι ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις των φοιτητών. Στην επιστολή του, ο κρατούμενος τονίζει επίσης ότι στο συμβούλιο των φυλακών έχει καταθέσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις από την πλευρά του και διάφορα έγγραφα «που καταδεικνύουν με σαφή τρόπο πως η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του, απέχουν κατά πολύ από έκνομες πράξεις».

Σε κάθε περίπτωση ο κρατούμενος και σπουδαστής του ΕΑΠ επισημαίνει στην επιστολή του ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τα όσα δικαιούται και σημειώνει ότι η διαγωγή του εντός των φυλακών είναι άριστη και η συμπεριφορά του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προσχηματική.

«Αφού ο νόμος ορίζει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και οι ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις της σχολής μου με αντικείμενο τις γραπτές εργασίες αποτελούν μέρος της εξεταστικής διαδικασίας θα πρέπει, ή να μου δοθεί η σχετική άδεια ή σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του συμβουλίου θα πρέπει να παύσω την σχολή μου» αναφέρει ο κρατούμενος στην επιστολή του και συμπληρώνει ότι υφίσταται περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, έλλειψη απρόσκοπτης επικοινωνίας με τους καθηγητές του, στέρηση της παρουσίας του στις Ο.Σ.Σ, με αποτέλεσμα όλα μαζί να επιδεινώνουν την εκπαίδευσή του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar μαρια δημητριαδου

  δεν δικαιουσαι τιποτα οταν εκανες της παρανομιες να σκεφτοσουν και της συνεποιες βγενεται ληστευεται δολοφονηται και σφυριζεται αδιαφορα με την ανοχη των συριζανελ΄

  1. avatar Φρόνιμα

   Έλα Μαράκι, φρόνιμα. Το παρακάνεις με την αυστηρότητά σου. Στο κάτω-κάτω είναι φοιτητής, άσε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί. Αυτός κάνει προσπάθεια να γλυτώσει από τη ζωή που φυσικά ο ίδιος είχε επιλέξει, αλλά εσύ τι κάνεις; Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά, όπως φαίνεται από την ορθογραφία σου, αγράμματη ήσουν, είσαι και θα παραμείνεις. Μην επιτίθεσαι σε κάποιον που θέλει να κάνει κάτι στη ζωή του. Αν πήγαινες έστω και λίγο στο σχολείο, θα μάθαινες για την έκφραση "όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνουν μια ή περισσότερες φυλακές". Δεν ανήκω σε καμιά ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα ούτε υποστηρίζω τα ιδεώδη τους. Αλλά να σεβόμαστε όλους, ειδικά αυτούς που αγωνίζονται για την πρόοδο και εξέλιξή τους. Και να μη στήνουμε δημόσιο δικαστήριο για κάποιον χωρίς να είμαστε οι αρμόδιοι.

 2. avatar Ειναι φοιτητης δεν είναι Αλβανος

  Οικακοποιοι Αλβανοί κυκλοφορούν ελεύθεροι Ο φοιτητής δεν μπορει να σπουδάσει ! Μήπως ζούμε στην Αλβανία ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει