Σε συμβολική αναστολή λειτουργίας βρίσκεται σήμερα η Φιλοσοφική Σχολή, με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ και η Κοσμητεία της Σχολής, λόγω όσων συνέβησαν με την εκπροσώπηση του Ρουβίκωνα σε χώρο της Σχολής.

Χθες το πρωί καθηγητές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516, που είχε καταλάβει η οργάνωση «Ρουβίκωνας», σε μία προσπάθεια να λήξουν την κατάληψη. Ωστόσο, όταν έφυγαν οι καθηγητές, τον χώρο ανακατέλαβε ο «Ρουβίκωνας».

Πρυτανικές Αρχές και Κοσμητεία υπογράμμισαν, σε ανακοίνωσή τους για το θέμα, «τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας».

Κύριο μέλημά τους, όπως αναφέρουν παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Τα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής» καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.