Με αφορμή την συζήτηση πού διεξάγεται αυτές τις ημέρες, περί της περικοπής των λεγομένων Ειδικών Μισθολογίων, στα οποία ανήκουν και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα το επίσημο εκκαθαριστικό σημείωμα της μισθοδοσίας του, μηνός Αυγούστου 2012.

Η κίνηση αυτή έγινε, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος σε δελτίο τύπου, «επειδή πολλές ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες μεταδίδονται από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, τα οποία κάνουν λόγο για μισθό Μητροπολιτών ύψους 4.500 ευρώ».

Σύμφωνα, λοιπόν με το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας, το οποίο παρουσιάζει ο Μητροπολίτης, οι συνολικές καθαρές αποδοχές του είναι 1707 ευρώ και 80 λεπτά.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει ότι, πριν την εφαρμογή του μνημονίου (Ιούνιος 2010) οι αποδοχές του έφταναν το ποσό των 2.315 ευρώ.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος δεν παραλείπει αν επισημάνει: «Τονίζουμε δε ότι σ’ αυτό τον αρχιερατικό μισθό βασίζονται και αρκετοί άνθρωποι».

Πηγή: egnomi.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.