Γέμισε τσιπούρες η θάλασσα εξαιτίας του… «Ξενοφώντα»

Μικροί μεγάλοι είναι με ένα καλάμι στο χέρι


ΕΛΛΑΔΑ
22:27
03/10/2018
Γέμισε τσιπούρες η θάλασσα εξαιτίας του... «Ξενοφώντα»
8
loading

Οι ερασιτέχνες ψαράδες τις τελευταίες ημέρες κάνουν πάρτι στην Ανατολική Φθιώτιδα και τη Βόρεια Εύβοια, αφού δεν προλαβαίνουν να βγάζουν τσιπούρες.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Τα ψάρια της επόμενης φωτογραφίας είναι αποτέλεσμα ψαρέματος διάρκειας μισής ώρας. Ριξιά και τσιπούρα δηλαδή.

Όπως λένε οι κάτοικοι η θάλασσα γέμισε τσιπούρες όταν έσπασαν κλουβιά από ιχθυοτροφεία της περιοχής από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά». Οι τσιπούρες είναι 150 - 200 γραμμάρια η καθεμιά και είναι πάνω από 150 χιλιάδες. Επειδή είναι ψάρια ιχθυοτροφείου νομίζουν ότι τα ταΐζουν και τσιμπάνε αμέσως.

Στις παραλίες της Γλύφας του Βαθύκοιλου στη Φθιώτιδα, αλλά και απέναντι στον Αγιόκαμπο και άλλες παραλίες της βόρειας Εύβοιας, γίνεται χαμός. Μικροί μεγάλοι είναι με ένα καλάμι στο χέρι και ψαρεύουν.

Η επόμενη φώτο είναι από τον όρμο στο Βαθύκοιλο, όπου όπως βλέπετε οι ψαράδες έχουν πιάσει δουλειά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Traveler from the strars

  Μια ακόμα απόδειξη το ποσό τζαμπατζής είναι ο Έλληνας , δείτε της φωτογραφίες και θα καταλάβετε πολλά . Καλή σας ημέρα !

 2. avatar ?

  Καταστράφηκε ο άνθρωπος που είχε τον κλωβο!

 3. avatar Δηλαδή μεγέθη και ποσότητες που απαγορεύεται δια νόμου να αλειευθούν….

  Η είδηση είναι ότι παρανομούν μαζικά ασύστολα και ουδείς ασχολείται με αυτό.

  1. avatar Roberto Mavrides

   Μάλλον δεν ξέρεις τι λες

   1. avatar Δεν ξέρω τι λέω ?

    Ελάχιστα επιτρεπόμενο μέγεθος Τσιπούρας είναι 20 εκατοστά βάση νόμου. Στη φωτογραφία δεν υπερβαίνουν ούτε τα 15. Τσιπούρες 150 και 200 γραμμαρίων όπως αναφέρει το άρθρο αποκλείεται να είναι 20 εκατοστά που αντιστοιχούν σε ψάρι άνω των 350 γραμμαρίων. Τα ψάρια που βρίσκονται στη λεκάνη αποκλείεται να είναι λιγότερα από πέντε κιλά, μέγιστη ποσότητα που επιτρέπει ο νόμος να αλειευθούν ανά 24ωρο (στη πάνω στρώση μόνο βρίσκονται κοντά 15ψάρια δηλαδή σχεδόν 2,5 κιλά μέχρι τον πάτο πολύ πράμα....) . Πρόστιμο έπρεπε να πέσει για κάθε μια τσιπούρα ξεχωριστά που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές και όχι να παρουσιάζεται σαν πανηγύράκι αρπαχτής.

 4. avatar LickMyBalls

  Και τους αφήνουν? :ο

 5. avatar Μστ

  Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν αδειάσει οι θάλασσες από ψάρια...γιατί ο κλασσικός ελληναράς αντί να τα αφήσει να γεννήσουν και να πολλαπλασιαστούν, αμέσως βρήκε την ευκαιρία να τα υπεραλιεύσει.!!

 6. avatar Samotrhraki

  Kali psaria

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει