Με καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων στις χρηματοδοτήσεις, ξεκινούν την επόμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

“Ξεκινάμε με καθυστέρηση την επόμενη Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης.

Θα πραγματοποιήσουμε μία ανοιχτή, δωρεάν, συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνουν και άλλα χάπενιγκς στο λιμάνι και τα μουσεία της πόλης” δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που το τελευταίο διάστημα ανέλαβε το συντονισμό του προγράμματος.

Η Κρατική Ορχήστρα, με πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει δώδεκα κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και θα γιορτάσει με όλη την πόλη κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Οι εκδηλώσεις, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που απομένουν έως το τέλος του 2012.

Ξεχωρίζουν ιστορική έκθεση και διεθνές επιστημονικό συνέδριο.