Η δασκάλα έφυγε από τη Γαύδο «χωρίς να ενημερώσει κανέναν»

Η οργισμένη ανάρτηση της δημάρχου στο Facebook


ΕΛΛΑΔΑ
14:55
18/09/2018
Η δασκάλα έφυγε από τη Γαύδο «χωρίς να ενημερώσει κανέναν»
27
loading

Η δασκάλα που ορίστηκε στην ακριτική Γαύδο φαίνεται πως αποφάσισε να φύγει χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αφήνοντας τους μαθητές για τουλάχιστον μια βδομάδα χωρίς μαθήματα. Μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Γκέλη Καλλίνικου έγραψε αναφορικά με την υπόθεση: «Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικών νησιών στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί.

Οι περιοχές με ιδιαιτερότητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν».

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η δασκάλα κατέβηκε μόνο για τον αγιασμό όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αναλάβει κανονικά καθήκοντα. Όμως, όπως δήλωσε στο flashnews.gr η κ. Καλλίνικου, σε επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα, της δήλωσε πως τελικά δεν θα επιστρέψει Γαύδο γιατί μάλλον θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με την κ. Καλλίνικου ήταν γνωστό ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3 παιδιά. Η ίδια ενδιαφερόταν να έρθει στα Χανιά ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων για να μπορεί να πηγαίνει και σπίτι της. Η δασκάλα δεν είχε επιλέξει τη Γαύδο καθώς αυτό θα την απέκοπτε τελείως από την οικογένειά της. Ωστόσο, την έστειλαν στη Γαύδο.

Ενδεχομένως, η γυναίκα να κατέβηκε τελικά Γαύδο υπολογίζοντας στη συνέχεια να κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης και το κενό στα τέλη Σεπτέμβρη να καλυφθεί από αναπληρωτή. Όμως, η ξαφνική ανακοίνωση, σύμφωνα πάντα με τη δήμαρχο Γαύδου, της απόφασής της να μην επιστρέψει, αφήνει «στον αέρα» το νησί και τους μαθητές.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α' βάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, δήλωσε στο flashnews.gr, ότι ενημερώθηκε σχετικά από την κα Καλλίνικου. Όπως είπε ο ίδιος, η δασκάλα δεν έχει ενημερώσει καθόλου επισήμως τη διεύθυνση, δεν πήγε στον πρωτόκολλο να υποβάλει την παραίτησή της και δεν έχει κάνει καμία προβλεπόμενη διαδικασία ή επικοινωνία για να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να παραιτηθεί. Αύριο δηλαδή, η δασκάλα αυτή θα θεωρείται ότι εργάζεται.

Μάλιστα, ο κ. Μηλιαράκης τόνισε ότι η διεύθυνση Α΄βάθμιας είχε βεβαιώσει τη δασκάλα ότι θα τη βοηθούσε και θα φρόντιζε να εξασφαλίσει βελτίωση της θέσης της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής της ως τρίτεκνης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος, ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη προκειμένου να υπάρξει η ταχύτερη δυνατή άμεση κάλυψης της θέσης από το υπουργείο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Έλλην ο κατατρεγμένος

  Η λογική λέει ότι ο καθένας λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες του.Ο δντης ήθελε να καλύψει μία θέση στη Γαύδο.Ασχέτως το πως το χειρίστηκε ,ως δντης έτσι έκρινε , έτσι έπραξε.Ακόμα και εάν ήθελε η διοίκηση να σπρώξουν την υπάλληλο προς την παραίτηση ,ακόμα και εάν δεν είναι δίκαιο, μπορούν να το κάνουν.Δεν παρανόμησε.Από την άλλη η υπάλληλος δασκάλα είχε σταθμίσει τις πιθανότητες του τι θα μπορούσε να συμβεί, τι επεδίωκε με τη μετάθεσή της μακριά από την οικογένειά της , την οικογενειακή της κατάσταση καθώς και το τι θα εισέπραττε και τι κόστος θα είχαν η διαβίωσή της και οι μετακινήσεις της.Έπρεπε να βάλει κάτω χαρτί και μολύβι και να αποφασίσει υπεύθυνα απέναντι στον εαυτό της , στην υπηρεσία της, στα παιδιά της και στα παιδιά των άλλων.Αυτή προφανώς το ρίσκαρε και θα είπε , ας πάω και εάν δεν μου βγει θα παραιτηθώ και να-χειρονομία και στην υπηρεσία και να-χειρονομία και στα παιδιά των άλλων.Οπότε το ποιός πραγματικά φταίει , φαίνεται καθαρά.Και όπως λέμε : τα δικά μου , δικά μου και τα δικά σου , δικά μου.Εγώ εάν ήμουν υπουργός παιδείας , ως ποινή,θα την κρατούσα ως δασκάλα υπάλληλο σε γραφείο στερώντας της το δικαίωμα να διδάξει και θα της μηδένιζα όλα τα μόρια που θα είχε συγκεντρώσει και με την επόμενη στραβη θα την απέλυα, πράγμα που υποθέτω θα γινόταν σύντομα.

 2. avatar ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ.Η ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΔΑΣΚΑΛΟΣΠΙΤΟ,ΟΠΩΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΙΤΕΡΕΣΑ ΑΛΛΟΝΩΝ.

 3. avatar ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ

  ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 4. avatar Κωστας πατριωτης

  Απαραδεκτη. Εγνωριζε που θα επηγαινε.

 5. avatar Ταπίνης Παναγιώτης

  Γιατί σχολιάζετε ένα σύστημα που επί 50 χρόνια έτσι λειτουργεί και κατηγορείται το δημόσιο και αυτούς που κυβερνούν τώρα ότι φταίνε ;; Αν αύριο το πρωί τολμήσει να αλλάξει το σύστημα ο Γαυρόγλου θα πέσουν να το φάνε πρώτα από όλους οι συνδικαλιστές του κλάδου των εκπαιδευτικών !!! Θα έπρεπε να μοιράσουν την Χώρα κατά νομούς που μένουν οι ενδιαφερόμενοι και κάποιους που να δηλώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει που θα τους πάνε σαν μπαλαντέρ !! Αλλά ξεχνάτε επίμονα όλοι σας ότι το δημόσιο που κατηγορείται σήμερα και καλά κάνετε κτίστηκε επιμελώς τα τελευταία 50 χρόνια και δεν αλλάζει μέσα σε τρία τέσσερα αλλά σε δέκα δεκαπέντε και βάλε !!Δεν εργάζεστε στο δημόσιο τομέα όπως εγώ να δείτε από πρώτο χέρι τι τραβάμε και τη στραβά και αρρωστημένα μυαλά διευθύνουν και πάμε από το κακό στο χειρότερο !!Μακάρι να μπορούσαν αυτοί που κυβερνούν σήμερα να το διορθώνανε έτσι εύκολα αλλά δυστυχώς είναι ένα καρκίνωμα που δύσκολα θα καταφέρουν να το λύσουν !!!

 6. avatar PanosGianaros

  Έστειλαν μια δασκάλα μητέρα τριών παιδιών στην Γαύδο και έφυγε ....!
  Αν έστελναν έναν ανύπανδρο άντρα θα έφευγε γιατί δεν βρίσκει γυναίκα να παντρευτεί .....!

  Πολύ παλιά , ένας Λευκαδίτης βγήκε να φύγει απο την ταβέρνα που μπεκρούλιαζε απο τα χαράματα , έξω έβρεχε δυνατά έριχνε καρέκλες , στάθηκε τρεκλίζοντας στην πόρτα και βλέποντας την βροχή , λέει με την χαρακτηριστική προφορά που τους διακρίνει . . . . . ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΡΑΤΟΣ .....!

 7. avatar ρε […],

  σελνουν μια μανα με 3 παιδια στην αλλη ακρη μακρυα απο τα παιδια της, μα ποσο [...] εισαι

 8. avatar Ουστ Παλιο

  Συριζαία τα παράπονα σου στον φαιουδαρχη σου! Προφανώς για να φύγει ήταν δίκαιο και έγινε πραξη¨ χαχαχα

 9. avatar PANKO

  Ζήτω η ευρωγερμανική κατοχική Ελλάδα...
  Ζήτω τα σκλαβοπάζαρα...
  Ευρώ με κάθε κόστος...

  1. avatar !!!!

   ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ...ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!!!

 10. avatar Μελίνα24

  Παλιά τα κενά αυτά καλύπτονταν από τους μόνιμους διορισμούς. Και τον μόνιμο διορισμό ήταν μάλλον δύσκολο να τον αρνηθείς εκτός κι αν το έπαιρνες απόφαση πως θα έκανες αλλού -πέραν της δημόσιας εκπαίδευσης - καριέρα.Έκανες υπομονή 2-3 χρόνια, μάζευες λίγα μόρια και έπαιρνες μετάθεση για αλλού. Κοντά στο σπίτι σου βέβαια και πάλι δεν πήγαινες, αν δε δούλευες καμιά δεκαετία από εδώ και από εκεί. Τη στιγμή που μόνιμοι διορισμοί έχουν να γίνουν τουλάχιστον μια οκταετία, τα κενά πρέπει να καλυφθούν από αναπληρωτές. Ο κ Γαβρόγλου φέτος, αντί να δώσει πραγματικά κίνητρα, θέλησε να τρίξει τα δόντια στους αναπληρωτές με νόμο που θα τους απαγορεύει να δουλέψουν τα επόμενα 2 χρόνια αν αρνηθούν τη θέση που τους τοποθετούν. Ας πάει ο ίδιος στη Γαύδο και στη Δονούσα με 700 ευρώ για μια ψευτοϋπηρεσία που δε θα φτάσει ποτέ για να συμπληρωθούν τα απαραίτητα 40 συντάξιμα χρόνια.
  Η συγκεκριμένη δασκάλα δεν έχει κανένα κίνητρο πέραν της προϋπηρεσίας για να μείνει στη Γαύδο. Σερβιτόρα στον τόπο της να δουλέψει περισσότερα θα βγάλει. Και μάλιστα αφορολόγητα. Ενώ για τα 700 θα της κρατήσουνε και φόρο.

 11. avatar ΛΕΛΕ

  Ο δήμαρχος δεν είχε καμιά δουλειά να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της Γαύδου. Δεν είναι δική του αυτή η δουλειά. Άντε, ρε δήμαρχε, δες τι λείπει από τα σχολεία των Χανίων - είμαι σίγουρος πως λείπουν πάρα πολλά σε υποδομές- και κίνησε διαδικασίες για διορθώσεις. Αυτή και μόνο είναι η θεσμική σου δουλειά ,αγαπητέ.

 12. avatar SER 30

  Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΩΣ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣ / ΝΙΚΗ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ ΒΟΥΡΛΑ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΟΝΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟ 2 . 0 0 0 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ . ΡΕ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ? ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΗΛΙΘΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ '' ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ' ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ ΕΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ , ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΓΙΑ 1 5 / 20 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑΤΑΝΕ ΚΑΚΟ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ / ΝΙΚΗ . ΜΠΑΖΕΙ ΑΠ ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ .

 13. avatar !!!!!!!!!!!!!!1

  ξυδι

 14. avatar G

  Τρομερό άτομο. έτοιμο να διδάξει συνέπεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Μην την χάσουμε σαν δασκάλα.

 15. avatar Το Κεντρί

  Καλά έκανε! Αν της ζητούσαν 500 ευρώ ενοίκιο για 1 δωμάτιο!!!!!!! Αισχροκέρδεια λέγεται αυτό!!!

 16. avatar amarilia

  ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΟ Η ΔΑΣΚΑΛΑ !!!
  ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 17. avatar Thanos2018

  Δηλαδή αν η γυναίκα αρρώσταινε κι έπρεπε να λείψει θα έκλεινε το σχολείο; Ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαύδου εξαρτάται από ένα άτομο; Το λέτε σοβαρά αυτό; Σε όλες τις υπηρεσίες πρέπει να υπάρχουν αντικαταστάτες και αυτά τα θέματα να λύνονται άμεσα και χωρίς πολλά πολλά. Και η δήμαρχος να απευθύνεται στην υπηρεσία της δασκάλας για τα παράπονά της.

 18. avatar Κωστίκας

  Όταν οι πίνακες των δασκάλων βγαίνουν 1-2 μέρες πριν την λειτουργία των σχολίων, τι περιμένατε? Επίσης είναι πολύ κακό το σύστημα με τις περιοχές εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι οποίοι καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις και κανένας δεν ξέρει που θα τον στείλουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Κακώς η δασκάλα δεν ενημέρωσε και κακώς που έχουμε τέτοιο σύστημα.

 19. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  δημοσιοι υπαλληλοι [...] που δεν κανουν τιποτα...δεν της αρεσε και εφυγε...

 20. avatar Nelly’s

  Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το σύνολο των πρωτοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών στην Διεύθυνση αυτή και ο Διευθυντής της έχει το έργο να κατανείμει τους εκπαιδευτικούς στις κενές θέσεις. Με ποια κριτήρια έστειλε μια μητέρα με τρία παιδιά τα οποία βρίσκονται στην άλλη άκρη της Ελλάδας στη θέση αυτή; Δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί με μικρότερες οικογενειακές δυσκολίες; Απάντρευτοι; Κρητικοί; Σίγουρα κάποιοι από αυτούς παρουσιάστηκαν και ξαναέφυγαν με απόσπαση σε γραφεία με το μέσο να λειτουργεί ακαριαία και να μένουν στις πιο δύσκολες θέσεις όσοι δεν έχουν μέσο. Κλασική περίπτωση. Μην σας κάνει εντύπωση. Το στίγμα θα το επιφορτιστεί η δασκάλα που άφησε τα παιδιά του νησιού και όχι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης που δεν έκανε με άδολα κριτήρια τη δουλειά του . Αναζητείστε πόσες χιλιάδες (όχι εκατοντάδες, κυριολεκτώ με τον αριθμό χιλιάδες) εκπαιδευτικοί αποσπώνται κάθε χρόνο στα Γραφεία Εκπαίδευσης, στα κεντρικά του Υπουργείου Παιδείας και στα γραφεία των βουλευτών με μέσο και μάλιστα, όσοι διορίζονται σε δυσπρόσιτες περιοχές συνεχίζουν να πληρώνονται το επίδομα των δυσπρόσιτων περιοχών. Κανονικά πρέπει ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ελεχθεί για τα κριτήρια κατανομής των εκπαιδευτικών με στοιχεία. Και βέβαια τα παιδιά του νησιού έχυν ανάγκη από δασκάλα. Αλλά όχι από μια δασκάλα που θα βλέπει τα δικά της παιδιά τρεις φορές τον χρόνο. Γιατί και τα δικά της παιδιά έχουν ανάγκη να βλέπουν τη μάνα τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει