Ψυχραιμία, σύνεση, συντονισμό και πιστή τήρηση των οδηγιών των Αρχών από τους πολίτες συνέστησε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την πυρκαγιά που μαίνεται στο Άγιο Όρος και διαβεβαίωσε πως «τα αίτια της φωτιάς θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές».

«Αυτές τις δύσκολες ώρες ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση, συντονισμός και οι πολίτες να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών. Με τη βοήθεια του Θεού, τη συνέχιση της οργανωμένης επιχείρησης και τις ηρωικές προσπάθειες των εκατοντάδων Πυροσβεστών μας που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Ουρανούπολη, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμασι τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά.

Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην Ουρανούπολη, καθώς και στα Νέα Ρόδα και την Τρυπητή και οι επισκέπτες μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους στα καταλύματα της περιοχής, έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε, υπήρξαν ορισμένες αποχωρήσεις πελατών νωρίς τα ξημερώματα, όταν η εικόνα δεν ήταν σαφής σε σχέση με την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις τρεις χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή στη θέση Μονοξυλίτης του Αγίου Όρους και κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη.