Διαγωνισμοί για την εκμίσθωση ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από το Esperia Palace


ΕΛΛΑΔΑ
21:05
06/09/2018
Διαγωνισμοί για την εκμίσθωση ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας
2
loading

Την άμεση εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μακροχρόνια εκμίσθωση εμβληματικών ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης».

Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Esperia Palace (12.000 τμ), στην οδό Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2010.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ακολουθούν οι διαγωνισμοί για το επίσης ιστορικό κτίριο του πρώην Εφετείου, ξενοδοχείο Ambassadeur (9.000 τμ) στην οδό Σωκράτους 65-67 και του διατηρητέου νεοκλασικού ακίνητου της οδού Ζαλοκώστα 7-9 (1.600 τμ).

Το Esperia Palace και το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα προκηρύσσονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με προδιαγραφές ξενοδοχείων διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων και το Ambassadeur από το ΕΤΕΑΕΠ με προδιαγραφές ξενοδοχείου 4 αστέρων.

Εντός του μηνός Οκτωβρίου, αναμένεται να υπάρξει άλλος ένας κύκλος διαγωνιστικών διαδικασιών για περίπου 15 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», το οποίο ολοκλήρωσε έναν χρόνο δράσης με την ενεργοποίηση 70 κενών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar 100%

    εννοειται οτι θα κουβαλησουν μεταναστες.. ωστε ν αποκτησει ζωη το κεντρο!!

  2. avatar ειλικρινα

    περιμενω να δω αν απο τα παραθυρα θα κρεμονται πλυμενα σωβρακα και τσαντορ..! Εδω ειστε κ εδω ειμαι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει