Η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Δυτικής Αττικής αντιμετωπίζει άμεσα και με συντονισμένες ενέργειες τις συνέπειες των πυρκαγιών αλλά και των πλημμυρών που ακολούθησαν στις περιοχές των Μεγάρων και της Μάνδρας.

Ταυτόχρονα με τα έργα για την αποκατάσταση της κανονικότητας μεριμνά και για την προστασία της δημόσιας υγείας, με ψεκασμούς κουνουποκτονίας για πρόληψη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς είχαν εμφανιστεί κρούσματα στην περιοχή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, για την κάλυψη των ζημιών τόσο από τις καλοκαιρινές φωτιές στην περιοχή Κινέτας και Πανοράματος Μεγάρων, όσο και από τις πλημμύρες που ακολούθησαν στις ίδιες περιοχές, η ΠΕ ζήτησε εγγράφως από το ΓΕΕΘΑ αλλά και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας την παροχή συνδρομής λόγω των ιδιαίτερα έκτακτων συνθηκών και αναγκών που επικράτησαν.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, αμέσως μετά τη δυνατή βροχόπτωση της 28ης Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν συγκεκριμένες περιοχές, εκτός των οχημάτων του στρατού, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχει διαθέσει μέχρι σήμερα 11 οχήματα διαφόρων ειδών (φορτηγά, jcb, bobcat, υδροφόρες) στον πληγέντα Δήμο Μεγαρέων προς διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν. Ο προϋπολογισμός αυτών των οχημάτων που συμβάλουν στον καθαρισμό και τη διάνοιξη των ρεμάτων ανέρχεται στα 150.000 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο και με τη συμβολή του υπουργείου Υποδομών, του στρατού, εργολαβιών της Περιφέρειας αλλά και οχημάτων της Αντιπεριφέρειας, «συνεχίζεται η αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών με παράλληλη υλοποίηση έργων για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως είναι ο καθαρισμός του ρέματος της Πίκας στα Μέγαρα από φερτά υλικά και οι ψεκασμοί στο έλος της Ψάθας, αλλά και ο καθαρισμός του έλους για τρίτη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.