Το κοινωνικό μήνυμα «Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» για τη δωρεά μυελού των οστών στέλνει μια διαφορετική σκυταλοδρομία αγάπης, που πραγματοποιείται από σήμερα στην Κρήτη.

Έμπειροι αθλητές του αγωνιστικού τμήματος πατινιών του σωματείου ΟΚΑ «Πρέβελη» ξεκίνησαν με τα πατίνια τους το πρωί της Δευτέρας από την Κίσσαμο και διασχίζοντας για 4 ημέρες την Κρήτη, θα καταλήξουν στις 6 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο διανύοντας συνολικά 287 χιλιόμετρα.

Εκτός από τον κοινωνικό της χαρακτήρα, η προσπάθεια στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, την ανάδειξη του αθλήματος των πατινιών και την προβολή της Κρήτης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Για μας αποτελεί την αρχή, θα προσπαθήσομε να το επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά. Κοντά μας βρίσκονται και τους ευχαριστούμε για αυτό η Αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός και φορείς του νησιού», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου ΟΚΑ «Πρέβελη», Μάνος Σφακιανάκης.

Ο γύρος της Κρήτης με πατίνια στηρίζεται από την Περιφέρεια, τις Περιφερειακές Ενότητες και δήμους του νησιού και συνδυάζεται με δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικές πλατείες των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου.