Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν αρκετά ενημερωτικά ελληνικά αλλά και ξένα σάιτ κυκλοφόρησαν την έκτακτη είδηση ότι «πέθανε» ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Μάλιστα, επικαλούνταν ένα tweet της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία λίγες ώρες πριν είχε αναλάβει τα καθήκοντά της. Όπως όμως διαπιστώθηκε λίγη ώρα αργότερα, το tweet, που φερόταν να είναι της κυρίας Ζορμπά, δημιουργήθηκε από Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος είναι γνωστός για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, πάντως, βγήκε στην ΕΡΤ και μίλησε για τη μακάβρια ψεύτικη είδηση, δηλώνοντας… ευτυχισμένος που είναι ζωντανός. «Μία συνάδελφός σας μου τηλεφώνησε και ήταν τόσο ευτυχισμένη που είμαι ζωντανός, και είμαι κι εγώ ευτυχισμένος μαζί της», ανέφερε. Όπως διευκρίνισε, δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

«Είναι αυτά τα περίεργα πράγματα με τα νέα που γίνονται σήμερα, γίνονται παντού στον κόσμο αυτά τα αστεία και αμέσως γίνονται αλήθειες για μερικούς. Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι πολλοί δεν τα επαληθεύουν τα νέα. Όπως κάνατε εσείς για παράδειγμα που με πήρατε τηλέφωνο», τόνισε ακόμη ο σκηνοθέτης.