Από τις 8-16 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη θα κινείται σε ρυθμούς… ΔΕΘ, στην οποία θα πραγματοποιηθούν θεματικά αφιερώματα, ενώ θα υπάρχει και ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες.

Ειδικότερα, στο θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα» τιμώμενη περιφέρεια φέτος θα είναι η Δυτική Μακεδονία, η οποία θα είναι παρούσα στο περίπτερο 16 με πλήθος επιχειρήσεων και προϊόντων της.

Στο αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα», στο οποίο «πρωταγωνιστικό» ρόλο διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια, εκτός από τη Δυτική Μακεδονία, ήδη έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους στην 77η ΔΕΘ οι Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών.

Θα υλοποιηθούν επίσης τα αφιερώματα Innovation & Inventions, το οποίο απευθύνονται σε ευρεσιτέχνες ή δημιουργούς ρομποτικών κατασκευών, Moda Casa, Global Exchange, Stateland, Farma Fair, Autoland, Energy Land, Domisis, E-Gaming & Sports World.

Η 77η ΔΕΘ περιλαμβάνει όμως και διασκέδαση με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, στο οποίο συμμετέχουν δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες και θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Αύριο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης καλεί σε σύσκεψη τους εκπροσώπους Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών και Παραγωγικών Φορέων της πόλης για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σκοπός της συνάντησης, που θα γίνει το απόγευμα στο δημαρχείο, είναι η διαμόρφωση κοινής αντίληψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη λειτουργία και την εικόνα της πόλης κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εγκαινίων.