Nα «ανοίξουν τις πύλες τους» τα χωριά και οι οικισμοί του δήμου Μυλοποτάμου, είναι ο στόχος του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία», που διοργανώνει ο δήμος από 3 έως 12 Αυγούστου 2012.

Θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας, καλλιτέχνες, θα «αγκαλιαστούν» από κατοίκους και επισκέπτες του ιστορικού Μυλοποτάμου και αυτήν τη χρονιά στο Ρουμελή, τον Αχλαδέ, τον Ορθέ, τον Άγιο Μάμα, τα Λιβάδια, τη Δροσιά και το Γαράζο.

Οι εκδηλώσεις των φετινών «Ταλλαίων» που θα ξεκινούν στις εννιά το βράδυ με είσοδο ελεύθερη, αποτελούν τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της περιοχής, που προσβλέπει στην πολιτιστική συνέχεια και ανάπτυξη του τόπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινο. Ο κ. Κόκκινος καλωσορίζοντας στα Μυλοποταμίτικα χωριά όσους επιλέξουν να ζήσουν την εμπειρία των «Ταλλαίων» τονίζει: «Το πολιτιστικό κίνημα του Μυλοποτάμου είναι δυνατό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έχει σταθερή βάση, έχει πολυσήμαντη δράση και αναβαθμίζει με τις πρωτοβουλίες του την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Υπερασπίζεται και προβάλει θετικά την περιοχή μας, η οποία καλείται να κερδίσει το μέλλον της, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την πολιτιστική της παράδοση, την ιστορία της και το φυσικό της περιβάλλον.

Μέσα σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους καλούμαστε σε νέο ξεκίνημα για όλους τους τομείς δουλειάς. Τα Ταλλαία μπορούν να αποτελέσουν τον σύγχρονο πολιτιστικό “καθρέπτη” του Μυλοποτάμου, γι’ αυτό και οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες δημιουργικά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αύγουστος είναι μήνας πολιτισμού για τον Μυλοπόταμο καθώς ακολουθούν: η «Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου» στο Γαράζο από 16 ως 19 Αυγούστου, τα «Μπουντάλια» της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών από 21 ως 26 Αυγούστου και το Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης» στην Αλφά στις 22 Αυγούστου».