Η ντόπια επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην κλίνη του Προκρούστη και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Ηρακλείου εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, σε ένα οικονομικό περιβάλλον δυσμενές, που συνθέτουν τα λουκέτα, η έλλειψη ρευστότητας αλλά και η απουσία της πολιτείας σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου αναζητάει αχτίδα φωτός και ζητάει απαντήσεις για το τραπεζικό πρόβλημα που συνεχίζει να ταλανίζει το λιανεμπόριο.

Οι τράπεζες παραμένουν φειδωλές στη δανειακή ενίσχυση της ντόπιας επιχειρηματικότητας και αύριο, στη μία το μεσημέρι, στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, σύσκεψη όλων των φορέων οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με το τραπεζικό πρόβλημα καθώς και οι φορείς ίδρυσης ενδιάμεσου φορέα για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η περαιτέρω οργάνωση για προώθηση προτάσεων για αλλαγή των θέσεων και πρακτικών τόσο της Κυβέρνηση όσο και των Τραπεζών με στόχο την προστασία της επιχειρηματικότητας.