Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο περικοπής των διπλών συντάξεων που λαμβάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κάνοντας λόγο για «κατάφορη κοινωνική αδικία, καθώς είναι γνωστό τοις πάσοι ότι για να λάβει διπλή σύνταξη ο σημερινός συνταξιούχος πλήρωνε έως και την τελευταία ημέρα κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο Ταμεία επί 35 χρόνια».

Τα σενάρια αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας από ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο των περικοπών για το πακέτο μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ.

«Υπενθυμίζεται το γεγονός ότι το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ είναι ταμείο αυτασφάλισης και το 100% των εισφορών του τις πληρώνει ο ίδιος ο γιατρός χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους. Όσον αφορά δε την αποκαλούμενη «δεύτερη» σύνταξη που παίρνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων ή άλλων κατηγοριών έμμισθων γιατρών, αυτή είναι ξεχωριστή, με άλλες εισφορές, που πληρώνονται με την διαδικασία εργοδότη-εργαζομένου, όπως όλες οι συνταγματικά καταχωρημένες συντάξεις.

Περαιτέρω πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι οι γιατροί που υπηρετούν το Ε.Σ.Υ. έχουν ήδη υποστεί μειώσεις της τάξεως του 40% στο μισθό τους και εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν εκτελέσει εδώ και μήνες.

Ο ΙΣΑ κρούει τον κώδωνα ότι ο ιατρικός κόσμος δεν είναι σε θέση να επωμιστεί άλλες περικοπές» καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.