Πού μπορείτε να ψηφίσετε για την θερινή ώρα

Η ψηφοφορία της Κομισιόν ολοκληρώνεται στις 16 Αυγούστου


ΕΛΛΑΔΑ
15:58
04/08/2018
Πού μπορείτε να ψηφίσετε για την θερινή ώρα
8
loading

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία για τη διατήρηση ή όχι της θερινής ώρας.

Συγκεκριμένα σε περίπου δύο εβδομάδες θα γίνει γνωστό εάν οι Ευρωπαίοι θα θελήσουν να διατηρήσουν τη θερινή ώρα ή θα αποφασίσουν την κατάργηση του μέτρου.

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που δρομολόγησε η Κομισιόν και βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να ψηφίσουν για τη χρησιμότητα της αλλαγής ώρας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά δημόσια διαβούλευση, σχετικά με την αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο. Στόχος είναι να διαπιστώσει αν η κοινή γνώμη στην Ευρώπη θέλει να διατηρηθεί ή να καταργηθεί η υποχρεωτική αλλαγή της ώρας κάθε έξι μήνες.

Η αλλαγή αυτή έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΕ, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η μεταβαλλόμενη διάρκεια του φωτός της ημέρας και να αξιοποιείται καλύτερα η διαθέσιμη ηλιοφάνεια. Οι πολίτες και φορείς καλούνται τώρα να εκφράσουν τις απόψεις τους, συμπληρώνοντας έως τις 16 Αυγούστου ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που διατίθεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ (και στα ελληνικά).

Εδώ μπορείτε να ψηφίσετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Matthew Jaroslawski

  Άντε επιτέλους να τελειώνουμε με αυτό το πράγμα να αλλάζουμε την ώρα δυο φορές το χρόνο. Και μόνο ο χρόνος που χάνεται για να αλλαχτούν τα αναλογικά ρολόγια χειρός αρκεί για να καταργηθεί.
  Από την άλλη εκεί που η δύση του ηλίου είναι στις 18:30 τον Οκτώβριο, ξαφνικά πάει 17:30 και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα το απόγευμα. Τι να το κάνω να ξημερώνει στις 06:45 και να χάνω μία ώρα το απόγευμα.
  Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι πλέον πιάνουν δουλειά στις 9-10.
  Ακόμα και σε εργοστάσιο να δουλεύεις και να πιάνεις δουλειά στις 8, πάλι προτιμάς να έχεις μία ώρα παραπάνω ήλιο το απόγευμα να περάσεις με την οικογένειά σου παρά 1 ώρα το πρωί μόνος.

  1. avatar Φορης

   Αυτό που περιγράφεις σημαίνει πως θέλεις να μείνει η θερινή ώρα και να καταργηθεί η χειμερινή.

 2. avatar Δημήτρης 2104

  Η θερινή ώρα στην οποία νυχτώνει στις 22.00 είναι για τους τεμπέληδες και γενικά για να κινείται το χρήμα. Έγινε το 1978 και βέβαια όχι προς ώφελος του εργατικού δυναμικού που πρέπει να ξυπνά νωρίς πρωί κατά κύριο λόγο. Στην Ελλάδα η μέρα μεγαλώνει αρκετά την άνοιξη οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρηθεί.

 3. avatar Κρυσταλλια

  Η θερινή ώρα βελτιώνει τις δραστηριότητες και την ψυχική διάθεση των ανθρώπων. Με την ημέρα οι εργασίες είναι πιο αποδοτικές, η οδήγηση ευκολότερη και το βιολογικό μας ρολόι σταθερό σε καλύτερη απόδοση όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

 4. avatar Αετιωτης

  πρέπει να μείνει η θερινή ώρα λογικό είναι το χειμώνα δεν μπορείς να κημηθεις από της 9 η10 ώρα και με που το σκεφθεσε ότι νυχτονει τόσο νωρίς ψυχοπλακονεσε
  Τέλος

 5. avatar Despoina Mauridou

  Θέλω να παραμείνω η καλοκαιρινή ώρα... Λειτουργώ πιο καλά δεν σκοτείνιαζε τον χειμωνα

 6. avatar yiorghos

  αντε ρε παιδιά κουνήστε το χεράκισας. για το καλό μας είναι.

 7. avatar Ilias g

  Προσέξτε στο δημοψήφισμα για την ώρα γιατί στην επιλογή να μην αλλάζει η ώρα μπορούμε να επιλέξουμε να μην αλλάζει η ώρα αλλά να μένει πάντα στη θερινή και όχι στη χειμερινή έτσι θα έχουμε σταθερή ώρα και το χειμώνα σα θα νυχτώνει απο τις 5!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει