Ισχυρή παραμένει η παρουσία των ΜΑΤ αλλά και των απεργών στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο όπου νωρίς το πρωί έγινε επέμβαση έπειτα από εισαγγελική εντολή για την επαναλειτουργία της επιχείρησης έπειτα από εννέα μήνες απεργία. 

Λίγο μετά τις 9 σημειώθηκε ένταση και έγινε χρήση χημικών όταν οι απεργοί απώθησαν στελέχη της εταιρείας που επιχείρησαν να μπουν στις εγκαταστάσεις. Επεισόδια σημειώθηκαν και την ώρα της αστυνομικής επέμβασης και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ τραυματίστηκε στο κεφάλι ο διευθυντής προσωπικού της μονάδας, ο οποίος πάντως παραμένει μέσα στο χώρο του εργοστασίου. Έγιναν εννέα προσαγωγές.

Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη. Στην πύλη του εργοστασίου είναι σταθμευμένες τουλάχιστον πέντε αστυνομικές κλούβες ενώ μπροστά και γύρω από το εργοστάσιο παραμένουν και οι απεργοί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο κτήριο έχουν μπει μόνο μερικά διευθυντικά στελέχη.

Για το απόγευμα πάντως, στις 17:30, έχει απευθυνθεί κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πύλη των διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

Την ίδια ώρα πολύ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα με αποτέλεσμα να προκαλείται συμφόρηση και ουρές χιλιομέτρων.