Στην υποστολή των 18 «γαλάζιων σημαιών» που είχαν τοποθετηθεί σε παραλίες του νησιού προχώρησε ο δήμος Ζακύνθου, μετά από καταγγελίες για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, αλλά και λόγω της έλλειψης ναυαγοσωστών.

Όπως διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ο δήμος Ζακύνθου, «τρέχοντα θέματα διαχείρισης των υποδομών, καθώς και της πρόσληψης ναυαγοσωστικού προσωπικού με το νέο νόμο, που υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των ναυαγοσωστών σε 18 από 9 πέρυσι στην κάλυψη όλων των πολυσύχναστων παραλιών, καθιστούν δυσχερή πλέον την υπεύθυνη τήρηση των κριτηρίων που ορίζονται από το πρόγραμμα» Γαλάζιες Σημαίες, στο οποίο η Ζάκυνθος είχε φέτος 18 παραλίες με γαλάζιες σημαίες.

Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με την ΕΕΠΦ, αποφάσισε να ζητήσει άμεσα περισσότερους ελέγχους όλων των κριτηρίων από την Διαχειριστική Εταιρεία του προγράμματος, ώστε να πιστοποιηθεί με κατηγορηματικό τρόπο η αρτιότητα της διαχείρισης του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο νησί για το έτος 2018 και να μην αφεθεί καμία αμφιβολία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βραβευμένων παραλιών».

Έτσι, κατά το υπόλοιπο του καλοκαιριού και για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος Γαλάζια Σημαία το 2018, ο δήμος Ζακύνθου θα συνεχίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, χωρίς την ανάρτηση των Σημαιών, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

«Η διαδικασία θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών τον Ιούνιο 2019», καταλήγει η ανακοίνωση.