Διακόπηκε η προβολή της ταινίας «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», χθες το βράδυ, στο 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

«Συγκεκριμένα, στις 23:45 ακούστηκαν ήχοι εκρήξεων και φωνές, προερχόμενες από την οδό Τοσίτσα, ενώ ακολούθησε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, τρέποντας τους περισσότερους από 900 θεατές της προβολής σε άτακτη φυγή» ενημερώνει το Φεστιβάλ σε σημερινή ανακοίνωσή του. Επίσης, εκφράζει τη λύπη του για τη διακοπή της προβολής τονίζοντας:

«Είναι θλιβερό να πλήττονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τέτοια συμβάντα και να τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των κατοίκων της πόλης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μία ανοιχτή κινηματογραφική προβολή σε ένα από το πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας. Ελπίζουμε όλοι οι θεατές να επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι τους».

Την ανακοίνωση του 8ου Αthens Open Air Film Festival συνυπογράφουν οι φορείς που το συνδιοργανωτές: Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το British Council.

(φωτογραφία αρχείου)