Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Μέλη σωματείων διαμαρτύρονται για την τραυματισμό συμβασιούχου στην καθαριότητα


ΕΛΛΑΔΑ
15:07
18/07/2018
Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
2
loading

Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα μέλη συνδικαλιστικών σωματείων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τον τραυματισμό γυναίκας, που εργαζόταν ως συμβασιούχος στον κεντρικό δήμο.

«Στις 27 Ιουνίου μια συμβασιούχος εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε κατά την αποκομιδή απορριμάτων. Πιο συγκεκριμένα, όταν η πρέσα συμπίεζε τα σκουπίδια από κάδο ανακυκλώσιμων υλικών στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου, υγρό εκτοξεύτηκε και προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και στον θώρακα της εργαζόμενης», αναφέρουν μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα «δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρεται επίσης ότι «πρόσφατα 414 συμβασιούχοι στην καθαριότητα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τη μονιμοποίησή τους, έπειτα από τη μη ανανέωση της σύμβασής τους. Μια από αυτές ήταν και η γυναίκα που έπαθε το εργατικό ατύχημα, η οποία μία μέρα μετά τον τραυματισμό της απολύθηκε».

«Επίσης άλλα 193 άτομα δικαιώθηκαν απέναντι στον δήμο και κέρδισαν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η απάντηση του δήμου ήταν άμεση, καθώς κατέθεσε έφεση ενάντια σε αυτή την απόφαση, ενώ προχωράει και σε 434 προσλήψεις νέων συμβασιούχων, την ώρα που αρνείται τη μονιμοποίηση των προηγούμενων», υποστηρίζεται σχετικά, ενώ τονίζεται πως «στο μικρό διάστημα πρόσληψης, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για εκπαίδευση των εργαζομένων και η πολυτέλεια για μέτρα αυτοπροστασίας πάει περίπατο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar πάει

    η αποκλειστικότητα των ρουφοτέτοιων. Είναι στην Μύκονο για τα μπάνια του λαού.

  2. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

    Βρε πάλι ασχολούμαστε με τους συμβασιούχους? Αν ισχύει αυτό που λένε για την γυναίκα ότι απολύθηκε, είναι απαράδεκτο! Αν έληξε απλά η σύμβαση της, τότε δεν θα έπρεπε να αναφέρεται η λέξη απόλυση, αλλά λήξη! Δεν μπορώ να καταλάβω όμως την νοοτροπία τους, οι θέσεις με σύμβαση είναι περιορισμένο χρόνου και σκοπό έχουν να δουλέψει όσο πιο πολύς κόσμος γίνεται για να πάρει συνταξιμα και ασφάλιση.... Με τον τρόπο αυτό, δείχνουν ότι νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους και όχι για το καλό των συμπολιτών τους. Επειδή πήραν 1-2-3 συμβάσεις, πρέπει να μην ξαναδουλεψει άλλος άνθρωπος στη θέση αυτή????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει