«Πριν 16 χρόνια άλλαξαν οι πινακίδες των “Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας”»

Διευκρινήσεις της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος για το σάλο που προκλήθηκε


ΕΛΛΑΔΑ
3:51
12/07/2018
«Πριν 16 χρόνια άλλαξαν οι πινακίδες των "Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας"»
17
loading

Δεκαέξι χρόνια πριν, εν έτη 2002, έγινε η αλλαγή των οδικών πινακίδων του οινοτουριστικού δικτύου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος, με τροποποίηση του ονόματός του από «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» σε «Δρόμοι του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας», όπως διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η 'Ενωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τής «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», οι αναφορές σε ηλεκτρονικά μέσα και social media, σύμφωνα με τις οποίες οι πινακίδες άλλαξαν λόγω της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναληθείς: «Το όνομα "Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας" τροποποιήθηκε σε "Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος" 16 χρόνια πριν (το έτος 2002), καθώς το δίκτυο των μελών του επεκτάθηκε γεωγραφικά με την ένταξη σε αυτό επισκέψιμων οινοποιείων και από άλλες Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα από τη Θράκη και την Ήπειρο».

Οι οδικές πινακίδες με το όνομα «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας», συνεχίζει η ανακοίνωση, είχαν τοποθετηθεί το έτος 2000, πριν από την αλλαγή της επωνυμίας του δικτύου. Από το 2002 και μετά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσα οινοποιεία του δικτύου επιθυμούσαν να τοποθετήσουν επιπλέον οδική σήμανση, χρησιμοποιούσαν τη νέα επωνυμία του δικτύου: «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος». Έτσι, σήμερα υπάρχουν ταυτόχρονα και παλιές και νέες οδικές πινακίδες. Σε ό,τι αφορά δε, ειδικά την οδική πινακίδα στην Επανομή Θεσσαλονίκης, η οποία αναφέρεται στα δημοσιεύματα Ως νέα, στην ανακοίνωση τονίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτή είχε τοποθετηθεί προ τριετίας και σε νέα θέση, διαφορετική από αυτή εκείνης με την προηγούμενη επωνυμία («Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας»), η οποία και βρίσκεται στην αρχική της θέση (στην άνοδο προς Πλαγιάρι).

«Η Ένωση Οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.) και το Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (Π.Γ.Ε.) των Ελληνικών Οίνων (περιλαμβανομένης και της Π.Γ.Ε. Μακεδονία), σε περιπτώσεις που παρατηρείται η παράνομη χρήση τους από οινοπαραγωγούς άλλων χωρών» καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζονται «οι προσπάθειες της Ένωσης να συντονίσει ενέργειες σε διεθνές επίπεδο, να αποτανθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να ενημερώσει ελληνικές Πρεσβείες και αλλοδαπές διοικητικές αρχές κάθε φορά που υπέπεσε στην αντίληψη της προσπάθεια σφετερισμού ελληνικών γεωγραφικών ενδείξεων και προεξαρχόντως της "Μακεδονίας"».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar PANKO

  Χα χα χα...
  Οι πινακίδες είναι ελληνικές...
  Κάτω τα χέρια ρε...

 2. avatar Ψάξτε στην ιστοσελίδα

  της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος να δείτε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. . Είναι ο υιός του γνωστού Δημάρχου. Οπότε εφόσον ξέρουμε τις απόψεις του για τα Σκόπια καταλαβαίνουμε και την αλλαγή της πινακίδας

  1. avatar Η αλήθεια ειναι…

   Οτι ο Στ.Μπουτάρης εινα πρόεδρος της ΕΝΟΑΒΕ τον τελευταίο περίπου χρόνο.Πριν απο αυτόν υπηρξαν πολλοί άλλοι οινοπαραγωγοί επι σειρά ετών.
   Μη λέτε οτι σας κατέβει χωρίς να γνωρίζετε!

   1. avatar Αυτό εσύ παρουσιάζεις ως αλήθεια;

    Η αλήθεια είναι ότι ο υιός του είναι πρόεδρος του Δ.Σ. από 2016-2018 και μέλος του Δ.Σ. από 2010-2016. Τα λέει η επίσημη ιστοσελίδα της "Οίνοι Βορείου Ελλάδος". Επομένως εάν είσαι γκρούπι του ΑλΜπουταρ σίγουρα έχεις μία περίεργη αντίληψη της "αλήθειας"

    1. avatar Το ίδιο σου εγραψα ασχετε..

     Μαθε πρώτα να διαβάζεις και να μη βιαζεσαιχ[...].
     Γραφω περίπου εναν χρόνο οχι ακριβώς.
     Εσυ διαβασες απο το 2016 εως σημερα
     Μετρα λοιπον τους μήνες και Κάνε θεμα για το δίμηνο.
     Παραμένεις άσχετος!!!
     Πιες τώρα καμία ρετσίνα να στανιάρεις..

 3. avatar Ρε μπιστ γιατί κόβεις συνέχεια σχόλια χωρις καν υβριστικό περιεχομενο????????

  ΑΙΣΧΟΣ BEAST FAKE NEWS

  1. avatar γιατί μιλάμε για αμόρφωτα ταγάρια

   που αμφιβάλω εάν εχουν τελειώσει έστω και ΙΕΚ. Γιατί εξυπηρετούν σκοπιμότητες και συμφέροντα. Θέλεις κι άλλους λόγους;

 4. avatar Τι λες???

  Εμείς δλδ που συνεργαζόμαστε εδω και χρόνια δεν γνωριζουμε και γνωριζετε εσείς.Υπαρχουν φυλλάδια και ιστοσελίδα.Γίνονται οι εκδηλώσεις ΒΟΡΟΙΝΑ και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα κάθε χρόνο και στον Βόλο το 2008.Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Γιαννιτσών εδω και χρόνια..
  Μην παραπληροφορειτε τον κόσμο επιτέλους!!!

 5. avatar χαχαχ34

  Ε καλα τι περιμενατε να μην πεταξουν λασπη στα social media? Το ψεμα εχει γινει δευτερη φύση τους αρκει να βγάλουν λαδι ΝΔ/Πασοκ.

 6. avatar Αστεία πράγματα

  Χαχα, θα σας πω, πως θα γίνει βάσει της συμφωνίας που υπεγραψε. Τα κρασια των Σκοπίων θα λέγονται product of North Macedonia, τα κρασιά της Μακεδονίας θα λέγονται Product of Greece. Oi Σκοπιανοί έχουν κάθε δικαίωμα να μπλοκάρουν τη χρήση μακεδονικός για τα ελληνικά κρασιά βάσει της συμφωνίας. Στην ετικέτα πίσω πιθανό να αναφέρεται στα ψηλά γράμματα οτι ο Αμπελώνας βρίσκεται στη Νάουσα/Μακεδονία. Στην πράξη αυτό θα δώσει την ταυτότητα μακεδονικό κρασί στους Σκοπιανούς. Καταλαβαίνετε οτι στην ερώτηση, τί κρασί πίνεις κανείς δεν απαντάει product of North Macedonia. Παρακαλώ να περάσει, δεν είναι καταστροφολογία, αλλά καθαρός πραγματισμός βάσει της συμφωνίας που υπόγραψαν.

 7. avatar efkleidou

  Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΗΛΘΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar Αλαλος21

   Μάστορες στη δημιουργία ψεύτικων ειδήσεων οι «πατρηοταις».

 8. avatar Ψεματα

  ...λέτε ψέματα και το ξέρετε. Η αλλαγή έγινε πρόσφατα και όσοι μένουμε στην γύρω περιοχή το ξέρουμε καλά. Δεν θα μας βγάλετε τρελούς.

  1. avatar ελεος ρε φιλε ελεος

   εσυ τωρα υποτιθεται οτι μενεις στη γυρω περιοχη και υποστηριζεις οτι η πινακιδα αλλαξε προσφατα; πως καταντησε ετσι αυτος ο λαος ρε γμτ. ψευτης και ανεντιμος αρκει να ευνοησει τη παραταξη του. εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν. εχουμε την Ελλαδα που μας αξιζει.

   1. avatar Age

    Ακριβώς! Έχουμε αριστερά!

 9. avatar Οτι πειτε

  Καθε μερα περναω απο εκει. Τωρα την αλλαξαν !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει