Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και γιαούρτι, μαγειρεμένα από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, αλλά και από άλλους διάσημους σεφ θα γευτούν την ερχόμενη εβδομάδα (25-27 Ιουνίου) οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την προώθηση της ΠΟΠ γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη διοργάνωση μετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, καθώς σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Γερακίνα Μπισμπινά, η Περιφέρεια στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

«Στόχος της Περιφέρειάς μας με τη συμμετοχή της, είναι η προώθηση μέσω της γαστρονομίας προς την ευρωπαϊκή αγορά των ποιοτικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) του πρωτογενούς τομέα που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η τόνωση της εξωστρέφειας της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος γενικότερα παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, η προβολή του αγροδιατροφικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας και των σημαντικών επιχειρήσεών της με αξιοζήλευτο τελικό προϊόν σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε δήλωσή της, η αντιπεριφερειάρχης.

Δίνοντας μια πρώτη εικόνα του μενού που θα παρουσιαστεί στο ευρωκοινοβούλιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνει ότι αυτό περιλαμβάνει ακόμη μπουκιές χοιρινού με ροδάκινα και σάλτσα μηλόξιδου, μπουκιές τυριών παναρισμένες με σουσάμι και γλυκό κεράσι βρασμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί, ελαφριά μους μανουριού με γλυκό κρασί και τραγανή βάση αρωματισμένη με κρασί, μους ελαιόλαδο «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» με κρεμέ από κεράσια Ροδοχωρίου και τραγανή βάση με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, αλλά και κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα ροδάκινα Νάουσας και ζελέ από Ούζο Μακεδονίας. Τις συνταγές θα προετοιμάσουν ο πατέρας Επιφάνειος και σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θα γίνει σύντομη παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα για τον αγροδιατροφικό τομέα, τη Μακεδονική Κουζίνα και τη γαστρονομία της περιοχής, με τις υποδείξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.