«Θα κάνουμε απεργία πείνας για να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε. Έχουμε περιέλθει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Παίρνουμε συνέχεια δάνεια και οι τράπεζες μας πιέζουν για αποπληρωμές» αναφέρει, μιλώντας στο newsbeast ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας, Κώστας Κόγιας.

«Στις 8 Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι οι συνάδελφοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών και ό,τι γίνει. Δουλεύουμε 18 με 24 ώρες κάθε μέρα και δεν έχουμε λεφτά για να επιβιώσουμε. Αναρωτήθηκε κανείς πώς θα θρέψουμε τα παιδιά μας; Όχι. Γι’ αυτό και εμείς, πλέον, δεν θα υπολογίσουμε τίποτα» συνεχίζει ο κ. Κόγιας.

Ο πρόεδρος της ΟΠΚΕ είναι ξεκάθαρος. Αναφέρει ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150.000 περιπτερούχοι, εκ των οποίων οι 46.000 είναι ενοικιαστές.

Τονίζει μάλιστα ότι πλέον οι περιπτερούχοι, λόγω του 3% κέρδους που έχουν από κάθε πώληση ενός πακέτου τσιγάρων που ισοδυναμεί με περίπου 0,1 ευρώ το ένα, είναι αδύνατο να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

«Διεκδικούμε την επίλυση των προβλημάτων μας. Κι όσο η κυβέρνηση κωφεύει, εμείς θα είμαστε στους δρόμους», καταλήγει.

Γι’ αυτό και στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου οι Περιπτερούχοι Καπνοπώλες Ελλάδας προχωρούν σε 48ωρη απεργία καθώς και σε απεργία πείνας.