Στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» παρενέβη η Λιάνα Κανέλλη, η οποία θέλησε να διευκρινίσει την ανάλυση που έκανε ο δημοσκόπος, Δημήτρης Μαύρος για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που επέλεξαν το ίδιο κόμμα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη θίξει και το θέμα που ξέσπασε για τη συγγενική της σχέση με τη σύζυγο του γενικού γραμματέα της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. «Η δημοκρατία δε χωράει αστειάκια ότι εγώ είμαι συγγενής με την κυρία Μιχαλολιάκου και παίζαμε μαζί στην ίδια παραλία με το ίδιο κουβαδάκι. Σας μιλάω για αήθειες και κακοήθειες. Ούτε θα αναγκαστώ να οπλοφορήσω στα γεράματα εντός του Κοινοβουλίου», ανέφερε.

Και σχολίασε το λόγο της παρέμβασή της, σημειώνοντας: «Θα ήθελα να είμαι απλώς λίγο διευκρινιστική. Στο κάτω κάτω της γραφής, το όνομά μου στο σύνολο των πολιτικών προσώπων, χωρίς να είμαι και ηγέτης κόμματος αναφέρθηκε στην ανάλυση από τον φίλο μου, τον κ. Μαύρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεφωνική της παρέμβαση.

Και τόνισε: «Παρακαλώ λοιπόν να διευκρινίσουμε δύο πράγματα. Η Χρυσή Αυγή δεν ανέβηκε. Διατήρησε τα ποσοστά της και έχασε και 50.000 ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Και μαζί με αυτό έχασε και τρεις έδρες. Δεύτερον: είναι πολύ αυθαίρετη η ερμηνεία και αθωωτική της Χρυσής Αυγής να θεωρηθεί ότι η κίνησή της ήταν συμβολική, δηλαδή το χαστούκι ήταν συμβολικό και ότι στο πρόσωπό μου συνολικά καταδικάστηκε το πολιτικό σύστημα. Θεωρώ την ερμηνεία εντελώς αυθαίρετη. Τη θεωρώ πολιτικά επικίνδυνη. Αθωώνει το φασισμό, φράσεις όπως κομμούνια θα γίνετε σαπούνια, είναι βαθιές πολιτικές θέσεις, οι οποίες δεν εμφανίζονται πρώτη φορά καινοφανώς».

Είπε φυσικά ότι: «Έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ τα 30 χρόνια της δημόσιας ζωής μου. Είμαι συγκεκριμένος στόχος και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κάνει προσωπικό στόχο».