Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα για το Σκοπιανό

Για «εθνική προδοσία» μιλάει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος


ΕΛΛΑΔΑ
10:38
13/06/2018
Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα για το Σκοπιανό
32
loading

Πένθιμα χτυπούν σήμερα οι καμπάνες των εκκλησιών στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα μετά από εντολή του Αμβρόσιου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα κάθε πρωί μέχρι και το προσεχές Σάββατο από τις 11:00-11:15 , εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο «αγανάκτηση και οργή για αυτή την αρνητική για τη Χώρα μας και τον απαντα-χού Ελληνισμό, εξέλιξη» όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης στο mkka.blogspot.com.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική, δεν είναι και Σκοπιανή» λέει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «εθνική προδοσία».

Διαβάστε τι έγραψε αναλυτικά ο Αμβρόσιος

«Ανακοινώθηκε, δυστυχώς, η «συμφωνία» για την ονομασία των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»! Το γεγονός αυτό πλημμυρίζει με οργή και αγανάκτηση την ψυχή μας, φαντάζομαι δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα! Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχή μας!

Ξαφνικά, λοιπόν, αργά το βράδυ σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου ε.ἔ. ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας. Της χαρίζουμε το όνομα «Severna Makenonija» (δηλ. Βόρεια Μακεδονία), πράγμα το οποίον επιβεβαίωσε μέσω διαγγέλματός του στον Ελληνικό Λαό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Μή Υπέρμαχος των Ιερών και των Οσίων της Φυλής μας κ. Αλέξιος Τσίπρας!

Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μην εκφράσουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για αυτή την αρνητική για τη Χώρα μας και τον απαντα-χού Ελληνισμό, εξέλιξη.

Αδυνατούμε να δεχθούμε να χαρίζουν οι Έλληνες κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας σε κάποιο άλλο κράτος. Οι Έλληνες σε διαδηλώσεις, που πραγματοποίησαν μόλις προ πέντε ημερών σε τριάντα (30) περίπου πόλεις της Μακεδονίας μας, γενικώς της Βορείου Ελλάδος, βροντοφώναξαν: ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ! Αδυνατούμε, λοιπόν, να δεχθούμε να βαφτίζουν τα Σκόπια Μακεδονικό Έθνος! Να βαφτίζουν επίσης τη γλώσσα τους «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!». Αδυνατούμε να αποδεχθούμε αυτό το εθνικό μας ξεπούλημα, δηλ. αυτοί από εδώ καί πέρα να ονομάζονται Βόρειοι Μακεδόνες!

Με άλλα λόγια απ΄ εδώ και εμπρός εμείς δεν θα είμεθα οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ, οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ, οι ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! Ξεπουλάμε την μοναδικότητά μας, ξεπουλάμε την ιστορία μας, ξεπουλάμε τον Μέγα Αλέξανδρο, το καμάρι της Φυλής μας, και εφ’ εξής κάποιοι θα μας θεωρούν ως πολίτες της ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Δέχεσθε, λοιπόν, αυτή, να είναι εφ’εξής η ΒΛΑΣΦΗΜΗ και ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ μας; Θα δεχθούμε, λοιπόν, αυτή την εθνική ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ;

Και όμως η λαϊκή εντολή, όπως αυτή εκφράσθηκε στα τόσα Συλλαλητήρια, που έγιναν, είναι αντίθετη σε όλα αυτά! Η λαϊκή εντολή, που εκφράσθηκε από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και των άλλων πόλεων προσφάτως υπήρξε ξεκάθαρη! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Δεν είναι, λοιπόν, ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ!

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, με πρωτοστατούντες τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες κάθε περιοχής, τα οποία ξεχύθηκαν στους δρόμους, βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο προδοτικό ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας. Στην εθνική αυτή εξέγερση ἤμασταν από τούς πρώτους, που ξεσηκώθηκαν εδώ στο Αίγιο, στην ιστορική Βοστίτσα μας!

Ακόμη και το ιερό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας είχαμε μεταφέρει στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγαλειώδη Σύναξη των Αθηνών!
Σταθερά, λοιπόν, και χωρίς μετεωρισμούς και αμφιβολίες ο Ελληνικός Λαός με έργα και λόγια τραγούδησε όσο πιο δυνατά μπορούσε το τραγούδι μας «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα...», ώστε να το ακούσουν οι Πολιτικοί μας και να μη προβούν στην Προδοσία της Πατρίδος μας!

Δυστυχώς, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε διαφορετική άποψη. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις προδοτικές κινήσεις της, αφήνοντας έτσι τους Έλληνες απροστάτευτους από τις ξενικές επεμβάσεις και επιρροές! Το γεγονός αυτό και μόνο συνιστά ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Καθώς αποδείχθηκε πλέον, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ Κοτζιᾶς, ενεργώντας κάτω από τις μυστικές οδηγίες και εντολές του Πρωθυ-πουργοῦ, ξεπούλησε την Μακεδονία μας, αγνοώντας προκλητικά τις θυσίες των προγόνων μας.

Πρέπει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να καταλάβουν, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, τα εξής:
1. Πρώτον: Η Ελλάδα είναι μία και ενωμένη και θα παραμείνει πάντα ακέραιη και αδιάσπαστη Χώρα!
2. Δεύτερον: Η Μακεδονία είναι μία, είναι Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη!
3. Τρίτον: Όταν εκατομμύρια Ελλήνων μιλούν με ένα στόμα και μια φωνή, οι υπηρετούντες τον Λαό πρέπει όχι μόνο ν’ ακούν αλλά και να υπακούουν στα κελεύσματα του. Αλλοιώς γίνονται Προδότες!

Πεποίθησή μας είναι πως οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε σ’ όλο τον κόσμο, ότι στις μάχες, όταν αυτές αφορούν την Πατρίδα μας, είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά! Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει!

Εξ ονόματος, λοιπόν, όλων αυτών των Ελλήνων, των γνήσιων πατριωτών, που αντιδρούν στις αδικίες, την ξένη κηδεμονία και την ξένη εκμετάλλευση, αποφασίσαμε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από αύριο Τετάτη πρωϊ οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου να χτυπούν πένθιμα, μόνο και μόνο για να εκφράσουμε δημοσίως, ότι η ψυχή μας πενθεί για την συντελούμενη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Οι Καμπάνες θα κτυπούν κάθε πρωΐ από τίς 11.00 έως τις 11.15’ μέχρι και το προσεχές Σάββατο 16 Ιουνίου!

Αδελφοί μου Έλληνες ξυπνάτε! Η φιλτάτη μας Πατρίδα ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ! ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ! ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ!
Σκεφθείτε: Μήπως άραγε οι ΜΕΓΑΛΟΙ της ΓΗΣ, οι οποίοι οικονομικώς πλέον μας έχουν ήδη αιχμαλωτίσει, αλλά και με τα κύματα των Μεταναστών συνεχώς μας εκτοπίζουν, μήπως, λέγω θέλουν να μας διαλύσουν; Μήπως θέλουν να περιορίσουν τα σύνορα της Ελλάδος από τον Ισθμό της Κορίνθου και κάτω, όπως λέγεται; Στοχασθείτε!».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar Πάλι εγώ

  Πες μας για την μπέμπα, την ντωντω, την σουλτάνα του Αιγαίου, την Σοφία Βέμπο....

 2. avatar Πάλι εγω

  Πες μας και για την μεθυσμενη οδαλισκη

 3. avatar Δεν μου λες γέροντα. Εκείνος ο Κολουσουσας ο κολλητός του φιλοξενουμενου σου, που κατέληξε;

  Πες μας για τον Κολουσουσα καλλίτερα. Τα ξέρεις από πρώτο χέρι

 4. avatar Sotiris

  Σεβασμιώτατε έχετε απόλυτο δίκιο.
  Απλά ο Έλληνας πια, έχει ελλειπή μόρφωση. Τον μόρφωναν Ανθέλληνες πολιτικά πιόνια, και τελικά τον έκαναν όπως ήθελαν οι κατακτητές.
  Είναι λυπηρό τμήμα των Ελλήνων να βαπτίζει την αμορφωσιά του, την άγνοιά του, την ανωμαλία του, και τις κομματικές - οπαδικές του παρωπίδες, ως ...... προοδευτικότητα.
  Εδώ σήμερα, οι της συμμορίας αλλάζουν την τρέχουσα ιστορία, δεν θα άλλαζαν την ιστορία των προγόνων μας, την ιστορία των πατεράδων μας !
  Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια μας.
  Οδηγείστε μας μπροστά, μπείτε μπροστά, γιατί όταν τελικά καταλάβουμε ότι μπαίνουμε στην αρχή νέας μόνιμης σκλαβιάς, αυτή τη φορά στους Γερμανούς, θα είναι πολύ αργά.
  Εδώ δεν καταλαβαίνουμε και αποσιωπάται ο αριθμός των 800.000 νέων που ξενιτεύτηκαν, αποσιωπάται η διακήρυξη, μετά πολλών επιβεβαιώσεων, του μουζάλα ότι οι λαθρο κλπ μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα, και περιμένετε να καταλάβουν, ή καλύτερα να μάθουν, να τους γίνει βίωμα τι εστί η Ελλάδα ΜΑΣ ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

 5. avatar Μστ

  Νά το και το φασισταριό...ρε Αμβρόσιε χριστιανοί είναι γείτονες, άρα έχουμε όλοι την ίδια καταγωγή και ίδια εθνότητα....ΠΑΙΔΙΑ του ΘΕΟΥ...εκτός αν ο εθνικισμός είναι πάνω και από τη θρησκεία μας.!!!

 6. avatar Wow

  Το νέκταρ και η αμβροσία

 7. avatar Πές τα Γέροντα……

  ........και άσε να τις κόβουν οι αριστεροφασίστες.......

 8. avatar το δικο του

  ΤΡΙΚΑΜΠΑΝΟ ποτε θα το ακουσουμε ?

 9. avatar Σκέτος

  Ο μαυροφόρος εφιάλτης ξαναχτυπά.

 10. avatar Λοιπόν….

  τα λες εσύ γέροντα, αλλά ποιός σε ακούει ?...

  1. avatar Λογικό ακούγεται..

   Ενώ εσένα σε ακούν οι πάντες .

 11. avatar 123α

  τραγοι...

 12. avatar KOL

  Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς , τον εκβίαζαν με πολλούς τρόπους κυρίως οικονομικούς ...δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια , όπως είχε πει ο Καραμανλής άλλο το επιθυμητό και άλλο το εφικτό ..........

 13. avatar Βαγγελας λουλα

  Ήταν δίκιο και έγινε πράξη.......

 14. avatar Ένας περαστικος..

  Τώρα οι Ελληναράδες με το φραπέ στο χέρι θα συμφωνήσουν και θα χειροκροτούν τον Αμβρόσιο..
  Στις ανακοινώσεις που έβγαζε βέβαια για τούς ομοφυλόφιλους τον έλεγαν "Ταλιμπάν" "Μπατμαν" κτλ κτλ....
  Κωλοτούμπες στο μεγαλείο της!!!!!

  1. avatar Adiafthorospromitheas1

   Μα τι σχέση έχουν οι απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους με το Εθνικό μας θεμα για τη Μακεδονία?

   1. avatar k x

    Πως ολα αυτα τα λεει το ιδιο προσωπο ?

 15. avatar κλάιν μάιν

  Τα χεις χάσει παππούλη. Καλά θα κάνετε εσείς της εκκλησίας να μην προκαλείτε το κοινό αίσθημα και να μην ξεσηκώνετε τον κόσμο για πράγματα που δεν γνωρίζετε. Αυτά περί προδοσίας και ξεπουλήματος είναι γραφικότητες. Τόσες δεκαετίες όλος ο πλανήτης Μακεδονία αποκαλούσε τα Σκόπια. Σκέτο Μακεδονία. Τι δεν καταλαβαίνετε.

  1. avatar Ευπατριδης

   Αφελής ή επιεικώς στημένος...

  2. avatar fsocratous

   Αρα κατα τα λεγομενα σου αντι να διορθωσουμε ενα λαθος που υπαρχει εδω και δεκατιες, να το ενισχυσουμε κανοντας το ακομα μεγαλυτερο και βαζοντας του μια κορδελα απο πανω να το ονομασουμε επιτευγμα! Μπραβο και εις ανωτερα!

   1. avatar κλάιν μάιν

    Ναι έτσι διορθώνονται τα λάθη... Κοιμάστε μου φαίνεται εδώ μέσα. Υπάρχει μήπως κοινή γραμμή και δεν την έχουμε πάρει χαμπάρι; ο Καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και το πως θα κρατήσει την καρέκλα του. Και μη μου πεις ότι είμαι συριζαίος. Καμία σχέση, μακριά από μένα.

 16. avatar 777777

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΗ Η ΧΟΛΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΗ ν

 17. avatar asxaxaxaxax

  Οι καπηλευτές των εδάφων που δεν έχουν δώσει 1 δραχμή σε φόρο μιλάνε για προδοσία και νιώθουν πένθημοι. Ρε ποιός τους ακούει αυτούς το 2018; Τι μπορούν να σου προσφέρουν τέτοιοι τύποι;

 18. avatar Κατωμακεδόνας ή Βορειοελλαδίτης, όπως το προτιμάει κανείς.

  Ο λαός πανηγυρίζει τη μεγάλη επιτυχία του κυρίου Τσίπρα και το παπαδαριό έριξε μαύρες πλερέζες! Δε πάμε καλά ρεεε!

  1. avatar Ευπατριδης

   Χαχαχαχαχαχαχα,ο λαός πανηγυρίζει....καλά εσένα σίγουρα σου κάνανε αύξηση ,εκεί από το ΣΥΡΙΖΑ, από 0,60 σε 1€ για το σχόλιο. Άντε ,τυχερέ θα πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ φέτος...

 19. avatar Συμφωνία για την Μακεδονία

  Μπορώ να κάνω μόνο εγώ και οι υπόλοιποι Μακεδόνες. Εσύ Κοτζιά και λοιπό σκυλολόι διαπραγματευτείτε για την Κούβα ή την Βόρεια Κορέα, που είστε του ίδιου πλαισίου. Μην αναγκάσετε τους Μακεδόνες να ξανά αναλάβουν το τιμόνι της χώρας λόγω αθηναϊκού τοπικισμού. 2000 χρόνια πριν το φτάσαμε μέχρι την Ινδία το θέμα. Εκεί θα τρέχεις να ξεφύγεις κομμουνιστή Κοτζιά!

  1. avatar Anonymous

   Κακομοίρη είσαι για ψυχιατρείο. Νομίζεις ότι επειδή γεννήθηκες εκεί είσαι απόγονος του μεγάλου Αλεξάνδρου. Το ποιο πιθανό είναι να είσαι Βούλγαρος ή τουρκόσπορος χαχαχαχαχαχα

  2. avatar pananas

   πολυ σωστα..αλλλα φαντασου που θα το παμε εαν και εμεις οι Αθηναιοι (τοπικιστες ειμαστε ολοι.ειναι αξια ολονων και χρεος. )ειμαστε μαζι σας ....και ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ....

   ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥς ΤΣΑΚΩΣΟΥΜΕ ...\

  3. avatar leoonte

   Και εσύ είχες πάει στην Ινδία ? (το θέμα)
   Ξύπνα ο κόσμος πάει μπροστά

  4. avatar ωπα Μεκεδόνα

   Άντε λοιπόν πάρε τη σάρισά σου και ξεκίνα για Ινδία. Άντε να σε δω

  5. avatar Σωστος!

   Αν και ειμαι Αθηναιος τα λεει πολυ σωστα ο φιλος!

   1. avatar Να πατε παρεα,

    μπας και παμε μπροστά κάποτε, απο το 91 εχει αναγνωριστεί απο τοσες χώρες, μηπως ζεις ακόμη στο τοτε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει