Με κατεπείγουσα επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη προς τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ανάπτυξης & Ναυτιλίας, ζητείται να εξασφαλιστεί η παροχή έκπτωσης επί του ναύλου των ακτοπλοϊκών πλοίων, για την μετακίνηση των αντιπροσώπων και των εκλογέων κατά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Να σημειωθεί ότι αν και είχε προηγηθεί αντίστοιχο αίτημα στις 19.5.2012, μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής εκλογών στις 6 Ιουνίου, εντούτοις, δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους ναυτιλιακούς συγκοινωνιακούς φορείς.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφό του ο κ. Μανιτάκης ζητεί από την αρμόδια υπηρεσία να μεριμνήσει προκειμένου οι εποπτευόμενοι από αυτήν συγκοινωνιακοί φορείς να παράσχουν τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση σε ποσοστό επί του ναύλου των ακτοπλοϊκών πλοίων στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, στους εφόρους των δικαστικών αντιπροσώπων που θα μετακινηθούν για την εκτέλεση υπηρεσίας, αλλά και στους εκλογείς που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επιπλέον, ζητεί να υπάρξει κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους.