Αποκλεισμένη από ομάδα νοσηλευτών, μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, είναι η είσοδος του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Αριστοτέλους.

Οι νοσηλευτές, που δεν επιτρέπουν την είσοδο των υπαλλήλων στο κτήριο, διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών της οργάνων. Δηλώνουν, δε, αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος αντιδρά για την κατάθεση τροπολογίας από την υπουργό Υγείας, σύμφωνα με την οποία αναβάλλονται για 8 μήνες οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών της οργάνων.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται: «Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για ανάδειξη νέων αντιπροσώπων και οργάνων διοίκησης της ΕΝΕ αναβάλλεται για οκτώ μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος, προκειμένου να υπάρξει αντιστοιχία με το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας».

Στο θέμα δεν αποκλείται να αναφερθεί η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει στις 13:00 την Τετάρτη.