«Πελάγη παιδικής δημιουργίας» είναι ο τίτλος του 2ου φεστιβάλ σχολικών δραστηριοτήτων που ξεκινάει αύριο στο Ρέθυμνο με προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών θεμάτων.

Το τριήμερο φεστιβάλ διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου στο «Σπίτι του Πολιτισμού» όπου θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, εκπαιδευτικές συναντήσεις, προβολή σχολικών ταινιών, μαθητικές συναντήσεις όλων των τάξεων του δημοτικού και παρουσιάσεις παραμυθιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς.

«Στο πλαίσιο των σχολικών δράσεων καλούνται τα σχολεία που έχουν αναλάβει περιβαλλοντικά, οικολογικά και άλλα δημιουργικά προγράμματα να εκθέσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών των μικρών μαθητών… Καλούνται όμως οι γονείς και όλοι οι ενήλικες να επισκεφτούν το φεστιβάλ για να διαπιστώσουν πως τα παιδιά, μπορούν να εργάζονται με ομαδικό πνεύμα. Με άμιλλα και διάθεση επικοινωνίας σε δύσκολους καιρούς, στέλνοντας το μήνυμα ότι, τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει την εκπαίδευση, τη δημιουργία, τη φαντασία, τη διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών, κυρίως όμως την ενθάρρυνσή τους να προχωρήσουν μπροστά» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Στάθης Κοντογιάννης.