Κατά του διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιώτη των επισκευών, της συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου 71 απορριμματοφόρων, τάσσονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας -9:00-12:00- και ήδη, στο πλαίσιό της, οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, με έντονη την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

«Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η δημοτική αρχή σκόπιμα οδηγούσε σε απαξίωση τόσο τον εξοπλισμό όσο και το προσωπικό, με απώτερο στόχο να κάνει το έργο της Διεύθυνσης Καθαριότητας δώρο σε ιδιώτη», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 διαγωνισμός αφορά ειδικότερα την ανάθεση σε ιδιώτη των επισκευών, της συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και εγκρίθηκε προχτές από το δημοτικό συμβούλιο.

«Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Έχουμε 500 άτομα μόνιμο προσωπικό. Θα πρέπει όμως να δούμε πώς λειτουργούν οι ξένοι και να μάθουμε τη δουλειά», δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, στην προχτεσινή του συνεδρίαση, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και εξήγησε ότι ο δήμος αναζητά τεχνογνωσία στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε πόλεις του εξωτερικού, όπως η Βιέννη, το Βερολίνο και το Αμβούργο.