Ένα διαφορετικό exit poll συνάντησαν οι ψηφοφόροι την Κυριακή 6 Μαΐου σε επιλεγμένα σημεία ανά την χώρα, καθώς ερευνητές δημοσκοπήσεων επέλεξαν αυτές τις εκλογές για να εφαρμόσουν πιλοτικά, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη ψηφιακή τεχνολογία στη διαδικασία του exit poll, αξιοποιώντας το, υψηλών ταχυτήτων, 3G δίκτυο της WIND.

Σε επιλεγμένα εκλογικά τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηράκλειο Κρήτης και Εύβοια αντί της παραδοσιακής κάλπης των exit poll, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ψηφιακές ταμπλέτες και οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στο πιλοτικό exit poll δεν συμπλήρωναν τις απαντήσεις τους στο χαρτί, αλλά στην ειδική Internet εφαρμογή που είχε προ- εγκατασταθεί στην ταμπλέτα μετατρέποντας την σε «ψηφιακή κάλπη».

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι απαντήσεις των συμμετεχόντων να αποστέλλοντα αυτόματα στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας ερευνών χάρη στο δίκτυο 3G της WIND που διασφάλισε, καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, την υψηλή ταχύτητα στην ασύρματη μετάδοση των δεδομένων.

Ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, κος Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε σχετικά: «Το πιλοτικό πρόγραμμα μετρήσεων exit poll, μέσω της “ψηφιακής” κάλπης, στόχο έχει να αναδείξει τη χρησιμότητα της τεχνολογίας ακόμα και σε εκλογικές αναμετρήσεις. Μέσα από το ψηφιακό exit poll οι εταιρείες ερευνών είχαν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν, να μεταδίδουν και να επεξεργάζονται άμεσα τα αποτελέσματα των exit polls, αξιολογώντας συγχρόνως τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων στη χρήση της τεχνολογίας».