Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΕ στην Πατησίων προχώρησαν πριν λίγο Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή «της λεγόμενης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή την πολιτική της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών Ενώσεων», όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει το Μέτωπο σε ανακοίνωσή του, «την ώρα που τα συνδικάτα (Οικοδόμοι, Τρόφιμα-Ποτά, Ηθοποιοί, Φάρμακο) διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) υπέγραψε τη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή την πολιτική της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών Ενώσεων. Έτσι υπονομεύουν την διεκδίκηση κλαδικών συμβάσεων εργασίας και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κρέμασαν στην πρόσοψη του κτιρίου ένα μεγάλο πανό που αναγράφει: «αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις κανείς κάτω από 751 ευρώ».

IMG_2840 IMG_2839 IMG_2838 IMG_2837 IMG_2831 IMG_2833

IMG_2851 IMG_2847 IMG_2846

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος