Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδας (Σ.Δ.Ε.Ε) επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαο Σακελλαρίου και αντάλλαξε απόψεις ως προς τη λειτουργία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αλλά και γενικότερα της δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι στη διάρκεια της θητείας του Νικολάου Σακελλαρίου, ο οποίος αποχωρεί από το δικαστικό σώμα τον ερχόμενο Ιούνιο, εκδικάστηκαν σημαντικές υποθέσεις στο ΣτΕ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σ.Δ.Ε.Ε, σημαντική είναι η συνεισφορά του ηλεκτρονικού συστήματος διασύνδεσης των Διοικητικών Δικαστηρίων, αφού έχει επιτρέψει τη βελτίωση της λειτουργίας της διοικητικής δικαιοσύνης.

Ως προς τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνομολογήθηκε πως έχει ευεργετικά αποτελέσματα η επικοινωνία των δικηγόρων με τους εισηγητές δικαστές, πρακτική που αποτελούσε θεμέλιο της λειτουργίας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου

Ακόμη, εκφράστηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ η επιθυμία για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου με αφορμή τη λήξη της θητείας του, με τη συνδιοργάνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Σ.Δ.Ε.Ε., προκειμένου να μπορέσουν δικαστές και δικηγόροι να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν προβληματισμούς για τον τρόπο λειτουργίας και το μέλλον της δικαιοσύνης.

Τέλος, το Σ.Δ.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Λεωνίδας Γεωργόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Κανελλόπουλος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Σωτήριος Φέλιος, Νικόλαος Κορίτσας και Ιωάννης Δρυλλεράκης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.