Περισσότερες από 700 αιτήσεις έχουν καταθέσει μέσα σε μόλις δέκα ημέρες στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης πολίτες που ζητούν να μπουν στη λίστα των οικογενειών που θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο.

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες, αφού η δομή μπορεί να τροφοδοτήσει μόνο 200 οικογένειες, οι οποίες εναλλάσσονται ανά εξάμηνο.

«Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί επιβεβαιώνει την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι αιτήσεις των πολιτών για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δομές κοινωνικής βοήθειας», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. σε αδύνατες οικονομικά οικογένειες, οι οποίες επιλέγονται από κοινωνικούς λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Σε οικογένειες με τέσσερα και πλέον μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 250 ευρώ μηνιαίως, σε αυτές με τρία μέλη το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως, στις διμελείς οικογένειες παρέχονται προϊόντα αξίας 150 ευρώ μηνιαίως και σε μονομελείς το ποσό φτάνει στα 100 ευρώ κάθε μήνα.

Διπλάσιοι -σε σχέση με τις δυνατότητες του δήμου- είναι και οι δημότες Καλαμαριάς που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε 50 δημότες ανά δεκαπενθήμερο.

Μεγαλώνει επίσης ανησυχητικά και η λίστα των οικογενειών που ενδιαφέρονται να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στο Ασβεστοχώρι και τη Μηχανιώνα, αλλά και από την τράπεζα Κοινωνικής Συμπαράστασης του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Περισσότερες από 120 οικογένειες εξυπηρετούνται στη Θέρμη, ενώ άλλες 100 αντλούν ρούχα και τρόφιμα από τη δομή που λειτουργεί επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 152 στους Αμπελώνες Σταυρούπολης στο δήμο Παύλου Μελά.