Τι λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τη χθεσινή ομηρία στις φυλακές Τρικάλων

«Πριν θρηνήσουμε κάποιον συνάδελφο, αναμένουμε πρωτοβουλίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης»


ΕΛΛΑΔΑ
16:24
26/03/2018
Τι λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τη χθεσινή ομηρία στις φυλακές Τρικάλων
loading

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις φυλακές κρούουν, για ακόμη μια φορά, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Τις καταγγελίες τους για την κατάσταση βίας που επικρατεί καθημερινά, όπως λένε, επιβεβαιώνει η χθεσινή ομηρία υπαρχιφύλακα στις φυλακές Τρικάλων η οποία ήρθε δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος αρχιφύλακα, στην ίδια φυλακή. Μάλιστα, καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι αντιμετωπίζει το φαινόμενο ως «fake news».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, ο υπαρχιφύλακας έμεινε όμηρος κρατουμένων για αρκετή ώρα και μάλιστα υπό την απειλή αυτοσχέδιου μαχαιριού. Τελικά, με την βοήθεια άλλων... κρατουμένων απεγκλωβίστηκε.

Τελικά το περιστατικό έληξε με την συνδρομή του επόπτη εισαγγελέα των φυλακών και την επέμβαση της αστυνομίας.

«Επειδή το χθεσινό συμβάν προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας μέσα στις φυλακές που μόνοι μας ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε και επειδή η κατάσταση είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και θα γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο και πριν θρηνήσουμε κάποιον συνάδελφο, αναμένουμε από τον ίδιο τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει πρωτοβουλίες και περιμένουμε την υλοποίηση της νέας συνάντησης την οποία ο ίδιος είχε προτείνει ότι θα ακολουθούσε μετά από 15 ημέρες» λένε οι υπάλληλοι, επιμένοντας σε συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει