Η Κρήτη «πλειοδοτεί» για να φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο του μεγαλύτερου Συνδέσμου Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων στην Αγγλία, ενώ το άνοιγμα της Κρήτης προς τους Βρετανούς πράκτορες απασχολεί πολλά ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς συνδέσμους του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου το ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου να φιλοξενηθεί στην Κρήτη το 2014.

Στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών για την προσέλκυση τουρισμού από τη Βρετανία, εκ μέρους της περιφέρειας Κρήτης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, μίλησε σε συνάντηση στη Μάλτα με τον επικεφαλής της κοινοπραξίας «Advantage Travel Centres» John McEwan και τον πρόεδρο Willie Stewart, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Πέραν όλων των προβλημάτων που η Ελλάδα αντιμετωπίζει σαν χώρα, η Κρήτη είναι μία περιφέρεια που θεωρείται μία τελείως διαφορετική ιστορία! Δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα – απέχουμε πολύ από την Αθήνα και είμαστε αυτάρκεις οικονομικά, περισσότερο από κάθε άλλη περιφέρεια, καθώς οι Κρητικοί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία “κουλτούρα” που θα τους βγάλει ταχύτερα από την κρίση.

Και πέραν της κεντρικής κυβέρνησης, το νέο σύστημα αυτοδιοίκησης παρέχει ανεξαρτησία στα αυτόνομα projects.

Η Κρήτη υποδέχτηκε πέρυσι πάνω από 2,5 εκ. επισκέπτες, εκ των οποίων το 40% από το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που καθιστά τη χώρα, “νούμερο 1” αγορά για το νησί.

Όμως χρειάζεται περισσότερο, εξ ου και η δέσμευση με την Advantage, που ολοκληρώνεται με την προσφορά δωρεάν βίντεο από την Κρήτη, προκειμένου να εμπνεύσουν/ πείσουν τους πράκτορες, προκειμένου να “πουλήσουν” την Κρήτη σαν προορισμό».