Καλλιάνος: Χιόνι στη Φλώρινα, 30°C στα Χανιά

Ο γνωστός μετεωρολόγος σχολιάζει τα τερτίπια του καιρού


ΕΛΛΑΔΑ
18:55
22/03/2018
Καλλιάνος: Χιόνι στη Φλώρινα, 30°C στα Χανιά
loading

Στον αλλοπρόσαλλο και τελείως τρελό καιρό αναφέρεται με νέα ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Ο κ. Καλλιάνος περιγράφει τα τερτίπια του καιρού αφού στα βόρεια της χώρας έχει χιόνια, στα νότια αποπνικτική ζέση με αφρικανική σκόνη.

«Εδώ και πολλές ώρες η θερμοκρασία στη Φλώρινα είναι "κολλημένη" στους 0°C, ενώ νωρίτερα χιόνισε και μέσα στην πόλη (δεν το συζητάμε για τα γύρω ορεινά). Ασφαλώς και έχει χιονίσει και σε πολλές ορεινές περιοχές της υπόλοιπης βόρειας Ελλάδας, ενώ στα βόρεια του νομού Έβρου χιόνισε ακόμη και σε περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου.

Η σκόνη αιωρείται σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, ενώ οι φωτογραφίες από την Κρήτη θυμίζουν τοπία επιστημονικής φαντασίας (κίτρινο χρώμα και ορατότης μηδέν).

Σήμερα καταγράφηκαν οι εξής μέγιστες θερμοκρασίες σε περιοχές της Κρήτης:

Φαλάσαρνα (Χανιά): 30°C
Πλατανιάς (Χανιά): 28.7°C
Ρέθυμνο (πόλη): 28.5°C
Άγιοι Πάντες (Χανιά): 28.4°C
Κολυμπάρι (Χανιά): 28.4°C
Χανιά (πόλη): 27.3°C
Ηράκλειο (πόλη): 26.6°C
Σητεία (πόλη): 26°C
Κνωσσός (Ηράκλειο): 25.6°C
Βρύσες (Χανιά): 25.4°C

Σε ότι αφορά στα ηπειρωτικά τμήματα, οι μέγιστες τιμές σημειώθηκαν στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, δηλαδή στη Μεσσηνία και είναι οι εξής:

Φιλιατρά: 25.4°C
Κυπαρισσία: 25.3°C
Καλαμάτα: 25.2°C

Επίσης, σε πολλές περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία στους 25°C, όπως για παράδειγμα στη Ζαχάρω (Ηλεία), στον Ρωμανό (Αχαΐα) και στην Καρδαμύλη (Μεσσηνία).

Σημείωση: Αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Φλώρινα, εχθές τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία άγγιζε τους 5°C, ενώ από τη στιγμή που ξημέρωσε ο υδράργυρος είναι κολλημένος στους 0°C και ότι η μέγιστη σήμερα στη βορειοδυτική Κρήτη έφτασε τους 30°C, τότε μιλάμε για το απίστευτο ρεκόρ της διαφοράς των ολόκληρων 30°C ανάμεσα σε 2 περιοχές της χώρας!

Θερμοκρασιακό εύρος 30°C. Χειμώνας και χιόνια στα βορειοδυτικά και καλοκαίρι, σκόνη και ζέστη στην Κρήτη, όπως ακριβώς σας είχα ενημερώσει από τις προηγούμενες ημέρες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει