Οι ακροδεξιοί σχηματισμοί στη Γηραιά Ήπειρο κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους, με χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα το ποσοστό-ρεκόρ (άγγιξε το 18%), που έλαβε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στον πρόσφατο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η Ακροδεξιά δεν έχει άρωμα γυναίκας μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Πρόκειται για γυναίκες όλων των ηλικιών που κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια διανέμοντας εφημερίδες και άλλο πληροφοριακό υλικό, με τη μοναχοκόρη του ηγέτη της Χρυσής Αυγής Ουρανία Μιχαλολιάκου να πρωτοστατεί στο Μέτωπο Γυναικών του κόμματος.

«Είμαι περήφανη για το επώνυμό μου»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, μπορεί να μην έχει τη φιλοδοξία να εξελιχθεί μελλοντικά στην Ελληνίδα Μαρίν Λεπέν, ωστόσο η 24χρονη μοναχοκόρη του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής στηρίζει με πάθος τα όσα πρεσβεύουν το κόμμα του πατέρα της και οι ομοϊδεάτες της. Μπορεί λόγω ηλικίας να μην είναι υποψήφια βουλευτής στις επικείμενες εκλογές, ωστόσο θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της στις μεθεπόμενες, όποτε κι αν γίνουν.

Στην ερώτηση «πώς αισθάνεστε για το «βαρύ» επώνυμό σας;» η ίδια απαντάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Αισθάνομαι όπως κάθε παιδί ενός οποιουδήποτε σημαντικού άντρα, είτε δέχομαι επιθέσεις λόγω του επωνύμου μου, που είμαι περήφανη γι΄αυτό, είτε κρίνομαι αποκλειστικά και μόνο ως Ουρανία –για τον εαυτό μου, τις επιλογές μου και τίποτε άλλο».

Η κόρη του «σκληρού» της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει πως έχει φίλους που ψηφίζουν ΚΚΕ, με τους οποίους όμως δεν μαλλιοτραβιέται λόγω πεποιθήσεων. «Το γεγονός πως διαφωνούμε σε κάποια σημαντικά σημεία δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κοινωνικές σχέσεις ή δεν θα συζητάμε καν μεταξύ μας. Πολλοί από τους φίλους και γνωστούς που ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς τελευταία ξεκίνησαν να μου δίνουν πολλά δίκια», καταλήγει.

Το lifestyle προκαλεί αλλεργία στην 24χρονη πτυχιούχο Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας, κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει ακόμη και αν ο πατέρας της καθίσει στα βουλευτικά έδρανα. «Το πολιτικό lifestyle δεν με αφορά. Οι πολιτικοί είναι για να εργάζονται για την Ελλάδα, όχι για να απασχολούν τα μεσημβρινά και τα lifestyle έντυπα. Δεν μου αρέσει, αλλά ούτε επιδιώκω τη δημοσιότητα» δήλωσε.

TAGS