Σε αιφνιδιαστική κατάληψη στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου προχώρησε το πρωί το συνδικάτο οικοδόμων του νομού Ηρακλείου.

Από τις 7 και ενώ το ίδρυμα ήταν ακόμα κλειστό άρχισαν να φθάνουν προκειμένου να μην επιτρέψουν να ανοίξει και να λειτουργήσει το Τμήμα Εσόδων αλλά και όλες οι άλλες διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Η συμμετοχή των οικοδόμων στην κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη καθώς συμμετέχουν και πάρα πολλοί άνεργοι συνάδελφοί τους θέλοντας να δείξουν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, στόχος των Οικοδόμων που θέτουν μία σειρά από αιτήματα είναι σήμερα να μην έχει έσοδα το ΙΚΑ ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον διοικητή του Ιδρύματος στο Ηράκλειο προκειμένου εκείνος να μεταφέρει στους αρμόδιους τα αιτήματά τους.

Οι οικοδόμοι ζητούν:

1) Άμεση ασφάλιση στους οικοδόμους άνευ ορίων ενσήμων

2) Πλασματικό χρόνο σε εκείνους που έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας από εισφορές υπέρ αγνώστων ενσήμων

3) Να διορθωθεί ή τροποποιηθεί ο Νόμος 2520 του 1997 για τις αγροτικές περιοχές δηλαδή μείωση στο 50% των ασφαλιστικών εισφορών στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και το άλλο 50% να το επιδοτεί στους οικοδόμους το ΙΚΑ κάτι που δεν υπάρχει στο Νόμο.

4) Οι καταγγελίες οικοδόμων να ελέγχονται άμεσα και να περνούν επιτροπή το πολύ σε 20 ημέρες.

5) Όχι στη μείωση του ενσήμου και του δωροσήμου

6) Η λέξη ένσημα υπέρ αγνώστου να καταργηθεί από το «λεξιλόγιο» του ΙΚΑ. Το ΙΚΑ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρατά τα δικά μας ένσημα στα ταμεία του. Δεν υπάρχουν άγνωστοι οικοδόμοι.