Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος άφησε σήμερα σε ηλικία 64 ετών την τελευταία του πνοή από οξύ πνευμονικό οίδημα.

«Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε από κοντά μας τόσο γρήγορα. Σήμερα σίγησε ίσως η μεγαλύτερη φωνή του λαϊκού τραγουδιού», τονίζει στο newsbeast.gr ο Μανώλης Μητσιάς.

Και αναφέρει «όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τα τραγούδια. Ο Δημήτρης μιλούσε με τα τραγούδια του για τον πόνο, την αγάπη και το χωρισμό. Άγγιζε τις καρδιές μας. Σήμερα πενθούμε».

«Σίγησε μια μεγάλη φωνή του λαϊκού τραγουδιού. Με το Δημήτρη αρχίσαμε μαζί το τραγούδι. Εγώ ήμουν 22 και εκείνος περίπου στα 18», λέει η τραγουδίστρια Ελένη Ροδά στο άκουσμα της είδησης για το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου και δε μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της για τον άδικο χαμό του.

«Έφυγε ένας πολύ καλός μου φίλος μου, ένας μοναδικός ερμηνευτής, μια σπάνια λαϊκή φωνή. Σήμερα η Ελλάδα πενθεί για το χαμό αυτού του ανθρώπου», καταλήγει.

Η Ρένα Κουμιώτη αναφέρει: «Ο Δημήτρης δεν ήταν τυχαίος ερμηνευτής. Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τα τραγούδια του και τις επιτυχίες του. Έσβησε τόσο άδοξα. Είναι πραγματικό κρίμα. Σε αυτή τη χώρα μόνο στεναχώριες έχουμε πια να θυμόμαστε όσοι είμαστε ακόμη στη ζωή. Καλό του ταξίδι».

«Ας τον αναπαύσει ο Κύριος. Καλό του ταξίδι. Δεν ήταν μόνο καλός τραγουδιστής, ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ένας κύριος που θα λείψει από την ελληνική δισκογραφία. Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη απώλεια», λέει ο Σταμάτης Κόκοτας.

Γιάννης Βογιατζής: «Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Δημήτρης έχει φύγει από τη ζωή. Πάντοτε ο Θεός επιλέγει να παίρνει τους καλούς ανθρώπους από κοντά μας. Ο Δημήτρης ήταν ένας πολύ καλός φίλος, τον αγαπούσα και με αγαπούσε. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έφευγε έτσι από τη ζωή. Έτσι είναι η ζωή. Είμαι ιδιαίτερα στενοχωρημένος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι καλό ταξίδι να χει και εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα γελάστο, όπως έλεγε κι εκείνος».